Homoseksuāls komikss liek darbiniekam «pakot mantiņas» (24)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

No darba ietekmīgajā Filipīnu laikrakstā «Philippine Daily Inquirer» bijis spiests aiziet populārais karikatūrists Pols Medina juniors, šādi reaģējot uz skandālu, ko izraisījusi homoseksuālu motīvu atspoguļošana kādā nesenā viņa komiksā.

Homoseksualitātes tēmu risināšana sadusmojusi katoliskās valsts konservatīvo sabiedrību, bet kāda katoļu skola, kas īpaši jutusies aizskarta komiksa dēļ, laikrakstā vērsusies ar sūdzību.

«Es atvainojos, ka esmu jūs apkaunojis. Es iesniedzu atlūgumu,» vēstulē laikraksta galvenajam redaktorei Letijai Himenesai Magsanokai apliecinājis Pols Medina juniors. Vēstules kopija svētdien nonākusi sociālajos tīklos.

Līdz ar Medinas aiziešanu no amata laikraksts pārtrauks publicēt viņa populāro komiksu «Pugad Baboy» («Cūku ligzda»).

Laikraksts pagājušajā nedēļā jau atvainojās par «aizskarošo» 4.jūnija izdevumu, kurā kritizēta homofobisko kristiešu liekulība. Komiskā arī izteikts pieņēmums, ka prestižajā katoļu meiteņu skolā glītākās studentēs, kā arī dažas mūķenes ir lesbietes.

Laikraksts taisnojās, ka komikss sākotnēji iesniegts publicēšanai aprīlī un toreiz ticis noraidīts. Tas, ka komikss tomēr ticis publicēts, acīmredzot noticis pārpratuma rezultātā.

Komiksa «Pugad Baboy» apaļīgo personāžu skatījumā tika pausti dzēlīgi komentāri par filipīniešu dzīvi. Komikss tika publicēts kopš 1988.gada.

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu