«HSMotorsports»: Kuriem nauda, tie «1000km Grand Prix Riga» brauc ar labām riepām (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: M.Lācis/Apollo

Aizvadītajā nedēļā «1000km Grand Prix Riga» izturības sacensībās debiju piedzīvoja «HSMotorsports» komanda, kurā brauca Oskars Garda, Jānis Šlosbergs un Mārtiņš Zirnītis.

Kopvērtējumā komanda ierindojās 14. vietā, bet savā klasē (D) palika otrie un ar sacensībām bija apmierināti.

«Sacīkstes labas, vismaz mums viss izdevās. Bija tehniskas ķibeles, bet tikām ar tām galā,» «Apollo» sacīja Oskars Garda.

«Mūsu mašīna nav tik jaudīga, lai sacenstos ar citām, galvenais ir stabili nobraukt. Pērn gribējām piedalīties, bet piektdienas treniņos slimnīcas līkumā iznīcinājām savu auto, apmetot sešus kūleņus. Plāns šogad bija tikt uz starta, bet pēc tam kvalificēties sacīkstēm,» skaidro Oskars.

Viņš saka, ka dalība «1000km Grand Prix Riga» nav nemaz tik dārga, kā varētu likties.«Viss ir atkarīgs no finansēm. Tie, kuriem pieejams finansējums, brauc ar labām riepām. Ja mums tādas būtu, varētu konkurēt ar citām komandām, varbūt ne ar BMW M3 auto, bet ar citām gan. Mēs ietaupījām uz riepām, kā galveno mērķi izvirzījām tikt dalībnieku sarakstā. Ja grib piedalīties un blakus ir cilvēki, kuri māk un saprot, pasākums nav nemaz tik dārgs. Jānis Šlosbergam pieder serviss un pie viņa arī būvējām auto. Šī ir piektā mašīna, kuru viņš uzbūvējis. Protams, mums izmaksas nav kā citiem, kuriem auto prasa simts tūkstošus, mēs esam amatieri šajā ziņā. Ja ir labas rokas, var uzbūvēt labu auto,» norāda pilots.

«Šī ir pirmā reize, kad savācāmies kopā, saskrūvējām auto divus, trīs mēnešus pirms sacīkstēm, testējām to trasē, meklējām nepilnības. Mašīnai šis ir īsts pārbaudījums un paredzam, ka brauksim arī nākamgad,» piebilst komandas pārstāvis.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu