«Hurts» šonedēļ uzstāsies Kauņā un Tallinā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

12.oktobrī Kauņas «Žalgira» arēnā un 14.oktobrī Tallinas «Saku» arēnā uzstāsies mūsdienu sintīpopa sensācija, duets «Hurts». Kopš debijas albuma «Happiness» iznākšanas pagājuša gada 6.septembrī tas ieguvis Zelta statusu Lielbritānijā un Austrijā, bet Platīna - Vācijā un arī vēl patlaban ir pārdotāko albumu skaitā, sasniedzot gandrīz miljonu eksemplāru.

Veseli seši singli no diska - Wonderful Life, Better Than Love, Stay, Sunday, All I Want For Christmas Is New Year's Day un Illuminated - pabijuši dažādu Eiropas topu augšgalā.

Septembrī izziņotā Lielbritānijas tūre tika izpārdota vienā mirklī, un šis fenomens pārņēmis vai visu Eiropu, jo pagājušajā vasarā «Hurts» ārkārtīgi veiksmīgi uzstājušies tādos festivālos kā Glastonberijas, Rock Im Park un Rock Am Ring, Oxygen, Sziget, T In The Park, V Festival, Pukkelpop un protams mūsu pašu Positivus. Likumsakarīgi, ka Hurts triumfē arī NME veidotajā aptaujā Band Of The Summer, apsteidzot tādus grandus kā Kaiser Chiefs, The Killers, My Chemical Romance un pat Muse. Un tas viss tikai pēc viena vienīga albuma izdošanas.

Grupu «Hurts» 2009.gadā Mančestrā nodibina Teo Hačkrafts (vokāls) un Adams Andersons (taustiņistrumenti), kuri no 2005.gada muzicēja apvienībā Bureau, kas vēlāk pārtapa par Daggers un galu galā beidz pastāvēt, jo Hačkrafts un Andersons nolemj strādāt duetā. Par «Hurts» vizītkarti kļūst mazliet atsvešināts 30.gadu ģērbšanās stils un frizūras, lieliskas melodijas un skaudru sāpju caurausts vokāls.

Videoklipā dziesmai Wonderful Life dejojošajai meitenei, kura piesakās pēc sludinājuma mūzikas veikala skatlogā, Teo un Adams samaksā 20 mārciņas, un tā uzņemšanu veic ar amatieru videokameru. Kopš šī video ielādēšanas YouTube vietnē 2009.gada 21.aprīlī, to noskatījušies vairāk nekā 21 miljons reižu, ierindojot 200 visu laiku skatītāko video topā.

Jau pavisam neilgi kopš savas karjeras sākuma dueta «akcijas» uztraukušās tik augstu, ka 2010.gada vasarā, kad popmūzikas princese Kailija Minoga saņem piedāvājumu iedziedāt sieviešu vokāla daļu «Hurts» kompozīcijā Devotion, viņa to ar prieku pieņem.

Savu mūzikas stilu «Hurts» puiši nodēvējuši par Disco Lento un sākumā salīdzināja sevi ar Alphaville. Ikdienā gan viņi klausoties Joy Division, Marina & The Diamonds, Robyn un Florence & The Machine.

Jautāti par nākamā albuma rakstīšanu, Teo un Adams atzīst, ka materiāls jau topot, taču ārkārtīgi saspringtā koncertgrafika un piemērota noskaņojuma trūkuma dēļ process nevirzoties tik ātri, kā pašiem gribētos. «Mums būtu atkal jāieslīgst depresijā!» žurnālam NME stāsta Teo. «Taču uzstājoties festivālos, tas nekādi neizdodas. Mums vajadzētu noorganizēt kādu katastrofu, kas liktu atkal justies nožēlojamiem. Kāds incidents būtu tieši laikā. Pie tā mēs patlaban arī strādājam».

«bilesuserviss.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu