IAAF: Sprinta zvaigžņu pieķeršana apstiprina antidopinga sistēmas funkcionēšanu (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) paziņojusi, ka skandalozie sprinta zvaigžņu Taisona Geja un Asafas Pauela dopinga pieķeršanas gadījumi, apliecina antidopinga sistēmas funkcionēšanu.

Kā ziņots, sporta sabiedrību šokējošā notikumu pavērsienā pagājušajā nedēļā apstiprinājās informācija, ka dopinga lietošanā ir pieķerti šīs sezonas līderis 100 metru sprintā un viens no planētas ātrākajiem skrējējiem Gejs, bijušais pasaules rekordists 100 metros Pauels, kā arī olimpisko spēļu un pasaules čempionātu medaļniece 100 metru sprintā un stafetes skrējienā jamaikiete Šerona Simpsone.

Starptautiskā Vieglatlētikas federācija paziņojusi, ka darīs visu iespējamo, lai izskaustu aizliegtu medicīnisko preparātu lietošanu, cenšoties nodrošināt godīgu sacīksti starp tiem atlētiem, kas dopingu nelieto.

«Viņu dēļ mēs izveidojām programmu, kas ir labi finansēta, visaptveroša un moderna. Faktu, ka spējam noteikt un no sacensībām izslēgt atlētus, kas pārkāpuši mūsu antidopinga noteikumus, vajadzētu uzlūkot šajā kontekstā. Ticamība mūsu programmai un vieglatlētikai palielinās un nevis samazinās katru reizi, kad spējam atklāt jaunu dopinga lietošanas gadījumu un mums ir visu sportistu, treneru un amatpersonu atbalsts, kuri tic «tīram» sportam,» uzsvērusi IAAF.

Kā ziņots, Pauels un Simpsone lietojuši aizliegto vielu oksilofrīnu, kas darbojas līdzīgi kā efedrīns. Abi sportisti par iespējamo iemeslu pozitīvajām dopinga analīzēm min uztura bagātinātāju, taču viņu fizioterapeits kanādietis Kriss Ksurebs apgalvo, ka nav darījis neko pretlikumīgu un ka sportisti viņu cenšas padarīt par grēkāzi.

Tikmēr Gejs, kuram pieder trīs labākie šīs sezonas 100 metru skrējieni pasaulē, jau svētdien paspēja atsaukt savu dalību gan šonedēļ gaidāmajā Dimanta līgas posmā, gan augustā Maskavā gaidāmajā pasaules čempionātā. Tuvākajā laikā tiks pārbaudītas Geja analīžu B proves, bet līdz tam viela, kuras lietošanā viņš ir pieķerts, netiek atklāta. Zināms, ka dopinga analīzes 30 gadus vecajam sportistam tika ņemtas ārpus sacensību kārtas.

Pats Gejs ASV masu medijos izteicies, ka «pieļāvis kļūdu» un ka viņu «kāds ir pievīlis».

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu