Iebraucot bedrē, auto tiek nodarīts bojājums vidēji 125 latu apmērā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/«Apollo»

Apdrošināšana sabiedrība «ERGO» jau saņēmusi vairākus pirmos atlīdzību pieteikumus par bojājumiem, kas transportlīdzekļiem nodarīti, iebraucot bedrē, turklāt nereti bojājumi gūti uz valsts un pat starptautiskas nozīmes auto maģistrālēm.

Kopumā «ERGO» eksperti prognozē, ka šogad pieteikumu skaits par šāda veida bojājumiem būs lielāks nekā 2010. gadā.

Prognozējams gan dēļ bedrēm saņemto zaudējumu pieteikumu un regresa prasību pieaugums pret apsaimniekotājiem, gan radīto zaudējumu apmēra pieaugums

Lilita Linde, «ERGO» Latvija AAS Transportlīdzekļu, CTA un personu apdrošināšanas departamenta direktore: «Katru gadu novērojama pieauguma tendence gan auto bojājumu skaitam, kas gūti iebraucot bedrēs, gan saņemto atlīdzību pieteikumu skaitam. Piemēram, pagājušā gadā negadījumu skaits, ko izraisīja nekvalitatīvs ceļa segums un bedres, dubultojās, salīdzinot ar datiem par 2009. gadu. Ņemot vērā, ka Latvijas ceļu seguma stāvoklis pēdējā gada laikā ir tikai turpinājis pasliktināties, tad, īpaši ņemot vērā jau šobrīd iesniegto atlīdzību pieteikumu skaitu, šogad prognozējams vēl lielāks atlīdzības pieteikumu skaits nekā pērn – vidēji par 15 %»

Linde arī norāda, ka savlaicīgi nenovēršot bedres, tās kļūst arvien dziļākas un bīstamākas, tādējādi ievērojami paaugstinot risku transportlīdzeklim nodarīt vēl lielākus zaudējumus. Kopumā «ERGO» šogad prognozē gan pieteikumu skaita, gan transportlīdzeklim radīto bojājumu apjoma pieaugumu.

Linde: «Lai gan satiksmes plūsma un KASKO polišu īpašnieku skaits šogad nav būtiski palielinājies, saņemto pieteikumu skaits par bojājumiem saistībā ar bedrēm, ik gadu turpina pieaugt. Jau kopš šī gada sākuma «ERGO» apdrošināšanas sabiedrība ir saņēmusi jau 20 KASKO atlīdzību pieteikumus par bojājumiem.

Jau pērn «ERGO» kā apdrošinātājs pēc klientu transportlīdzekļiem nodarītiem bojājumiem dēļ bedrēm, klienta vārdā pērn vairākkārtīgi vērsās pie ceļu apsaimniekotājiem ar regresa prasībām, un šogad prognozējam, ka regresa prasību skaits būs ievērojami lielāks.»

«ERGO» izveidojis īpašu palīdzības tālruni negadījumiem ar bedrēm

Lai pēc iespējas nodrošinātu atbalstu un konsultācijas kompānijas klientiem situācijā, kad transportlīdzeklis iebraucis bedrē, «ERGO» izveidojis bezmaksas Tehniskās palīdzības dienesta tālruni: 80004500. ERGO nepieciešamības gadījumos saviem klientiem nodrošina tehnisko palīdzību, konsultācijas un transportēšanu no negadījuma vietas bez maksas visā Latvijas teritorijā. Par bedrēm, kas apdraud satiksmes drošību, «ERGO» aicina informēt Rīgas domes Satiksmes vadības centru pa bezmaksas tālruni 80003600.    

Ja noticis negadījums un auto radīts bojājums, iebraucot bedrē, «ERGO» aicina autovadītājus rūpīgi izvērtēt, vai iespējams turpināt ceļu, vēl vairāk nekaitējot transportlīdzeklim un apkārtējo ceļu satiksmes dalībnieku drošībai, kā arī izsaukt policiju, lai fiksētu negadījuma vietu un sastādītu protokolu. KASKO polises īpašniekam ir jāziņo apdrošinātājam un jāpiesaka atlīdzība, ko «ERGO» piedāvā veikt arī elektroniski.

Nepieciešamības gadījumā KASKO polišu īpašnieku vietā apdrošinātājs var vērsties regresa prasības kārtībā pret konkrētā ceļa uzturētāju vai īpašnieku. Savukārt gadījumā, ja auto vadītājam nav KASKO polises, par notikušo negadījumu pret ceļu uzturētāju vai apsaimniekotāju jāvēršas individuāli.

Saskaņā ar ERGO 2010. gada statistiku, vidējā bojājuma summa atkarībā automašīnas markas un izlaiduma gada, kā arī bojājuma veida, ir aptuveni 125 lati. Līdz šim lielākā atlīdzības summa 3000 latu apmērā izmaksāta, kad transportlīdzeklim iebraucot bedrē tika nolauzts motora atbalsts (kronšteins).  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu