Iedzīvotāji apmaiņā pret ziņām par Imantas pedofilu policijai prasījuši naudu (134)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Valsts policijai joprojām nav izdevies aizturēt tā dēvēto Imantas pedofilu, taču kopumā pārbaudītas jau 119 personas.

Rīgas reģiona Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs šodien preses brīfingā žurnālistiem atklāja, ka, izmeklējot šo lietu, pārbaudītas jau 119 personas, kuras ir līdzīgas policijas sagatavotajiem fotorobotiem.

Pagaidām noziedznieku aizturēt nav izdevies, taču likumsargu rīcībā ir noziegumos vainojamās personas DNS. Sliktā ziņa ir, ka šāda DNS parauga nav policijas datu bāzē, tādēļ secināms, ka noziedznieks iepriekš, visticamāk, nav nonācis likumsargu redzeslokā saistībā ar šāda rakstura noziegumiem.

Policija sastapusies arī ar gadījumiem, kad iedzīvotāji zvanījuši un pieprasījuši naudas atlīdzību, apmaiņā pret vērtīgu informāciju, kas it kā ir viņu rīcībā. Sozinovs uzsvēra, ka šādi gadījumi traucē izmeklēšanu, jo likumsargiem ir jāpārbauda visa informācija, kas varētu palīdzēt atrisināt lietu.

Policijā arī atklāj, ka, meklējot pedofilu, par dažādiem noziegumiem aizturēti trīs citi noziedznieki - kāds spogulīšu zaglis, kontrabandas cigarešu tirgonis un kāds laupītājs.

Jautāts, vai pedofils, uzzinot, ka tiek meklēts, nevarētu būt jau pametis Rīgu, Sozinovs atzina, ka policija pieļauj arī šādu iespēju.

Policija aktīvi sadarbojoties ar pašorganizētajām cilvēku grupām Imantā. Tāpat policija pasakās katram Latvijas iedzīvotājam, kas palīdzējuši pedofila meklēšanā. Sozinovs uzsvēra, ka gadījumā, ja kāds pamana personu, kas varētu būt meklētais pedofils, cilvēkiem pašiem viņu nevajadzētu mēģināt aizturēt pašiem, bet uzreiz sazināties ar likumsargiem.

Komentāri (134)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu