Iedzīvotāji ceļojumam izmanto kredītu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SIC

Pieaugot iedzīvotāju labklājībai, pieaug arī ārzemju ceļojumu skaits - 4% aptaujāto biežāk kā trīs reizes, 16% vismaz divas līdz trīs reizes, 28% – vismaz reizi gadā izmanto iespēju atpūsties ārpus Latvijas. Savukārt 29% aptaujāto atpūtai ārvalstīs priekšroku dod retāk kā reizi gadā, liecina SEB Unibankas un «Espy» veiktais pētījums.

Aptaujas dati atklāj, ka 17% respondentu atpūtas braucieniem atvēl līdz 200 Ls, 28% aptaujāto no 200 līdz pat 500 Ls, savukārt 21% aptaujāto vairāk kā 500 latu. Aptaujas dati arī liecina, ka, lai segtu savus ceļojuma izdevumus, trešdaļa aptaujāto iedzīvotāju izmanto finanšu institūciju piedāvātās kreditēšanas iespējas, šo iespēju izmanto 35% vīriešu un 26% sieviešu.

Ja vēl pirms pavisam neilga laika iedzīvotāji labprātāk izvēlējās ceļot grupās, šobrīd, kad uzkrāta pieredze, ir milzu daudz iespēju uzzināt citu ceļotāju pieredzi un ieteikumus gan presē, gan internetā, cilvēki biežāk dod priekšroku ceļojumiem kopā ar sev tuviem cilvēkiem pašu izveidotā maršrutā. To pierāda arī aptaujas dati, kas norāda -  40% aptaujāto dod priekšroku pašu organizētam ceļojumam ar individuālu maršrutu. Interesanti, ka pašu sastādītā ceļojumā daudz labprātāk dotos vīrieši – 48% respondentu, sievietes – 35%, savukārt tūrismu firmu piedāvātajiem ceļojumiem priekšroku dod 10% aptaujāto.

17% respondentu visbiežāk ceļošanu apvieno ar draugu apciemojumu. Savukārt aptuveni trešdaļa aptaujāto atzīst, ka kaut reizi izmantojuši ceļojuma firmu piedāvātos «pēdējā brīža"  piedāvājumus, šo iespēju visvairāk izmanto jaunieši no 20 līdz 29 gadiem. Lai arī 93% aptaujas dalībnieku norāda, ka ir dzirdējuši par dažādām ceļojumiem paredzētām atlaižu programmām, tās saviem ceļojumiem izmanto tikai 30% respondentu.

Pētījumā piedalījās 917 respondenti no dažādām Latvijas pilsētām, pārstāvot dažāda vecuma grupas. Aptauja tika veikta elektroniskajā vidē 2007. gada nogalē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu