Iedzīvotāji lūdz aizbērt būvbedres, kas radušās Čakstes gatvē pēc grausta nojaukšanas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lauris Nagliņš/LETA

Rīgas pilsētas Būvvaldē saņemtas iedzīvotāju sūdzības, ka pēc graustu nojaukšanas Čakstes gatvē, blakus Valdeķu ielas 54.nama 10.korpusam, palikušas neaizbērtas būvbedres, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē. 

Nepabeigtās būves nojaukšana tika sākta 17.oktobrī un ir pilnībā pabeigta. Grausts Jāņa Čakstes bulvārī pieder SIA «A.F.P. of North America Inc. pastāvīgā sabiedrība Latvijā», kas to nojauca līdz novembra sākumam saskaņā ar Rīgas domes Īpašuma departamentā iesniegto un apstiprināto demontāžas projektu. 

Apsekojot objektu, tika konstatēts, ka veiktie dzelzsbetona konstrukciju demontāžas darbi novērš sabiedriskās drošības apdraudējumu, bet to izpildes tehnoloģijā nav ievēroti izstrādātā darbu veikšanas projekta nosacījumi, pastāstīja Rīgas domes Īpašuma departamenta pārstāve Ilze Krūkle. Rīgas pilsētas Būvvaldē tika saņemts dzīvojamās mājas Valdeķu ielā 54/4 iedzīvotāju iesniegums, ka, demontējot ēku, radušās būvbedres, kas nav aizbērtas. 

Krūkle norādīja, ka Īpašuma departaments ir informējis nojauktā grausta īpašniekus, ka izveidotās būvbedres ir jāaizber, ja nav plānots sākt būvdarbus demontēto objektu vietās. 

Jau ziņots, ka iepriekš Čakstes gatvē atradās grausts, kas sastāvēja no diviem atsevišķiem iegareniem būvapjomiem, kuru būvniecība tika aizsākta pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados un pārtraukta bez konservācijas pasākumu veikšanas. Nepabeigtās būves atradās pirmsavārijas stāvoklī, un bīstamās telpas nebija nodrošinātas pret trešo personu iekļuvi to teritorijā, tāpēc Īpašuma departaments lika tās nojaukt. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu