Iedzīvotāju atpūtai pieejams atjaunotais AB dambis (19)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīdziniekiem un pilsētas viesiem ir pieejama vēl viena labiekārtota atpūtas vieta Rīgas centrā pie Daugavas. Uz AB dambja ir pabeigti pēdējie rekonstrukcijas darbi – atjaunots skatu laukums dambja galā pie Vanšu tilta, noasfaltētas brauktuves un gājēju ietves, ierīkots bērnu rotaļu laukums un uzstādīti vingrošanas rīki un jauni soliņi. Rekonstrukcijas darbi kopumā izmaksāja 316,5 tūkstošus latu. Pagājušajā gadā uz AB dambja jau uzstādīts jauns moderns dekoratīvais apgaismojums par apmēram 144 tūkstošiem latu, portālu «Apollo» informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Lai iepazītos ar rekonstrukcijas laikā paveikto, šodien atjaunoto pilsētnieku atpūtas vietu apmeklēja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs. Viņš norādīja, ka šis ir kārtējais posms Daugavas krastu sakārtošanā: «Esam izbūvējuši Spīķeru promenādi, labiekārtojuši Lucavsalu un izveidojuši jaunu pludmali Ķīpsalā. Tagad pašvaldība savedusi kārtībā AB dambi, kur pilsētniekiem atpūsties un pavadīt brīvo laiku.»

Pilsētas mērs pastāstīja, ka nākamajā gadā vēl tiks paplašināts bērnu rotaļu laukums, kā arī dambja nogāzes tiks ierīkotas tā, lai uz tām varētu sauļoties. Savukārt projekta realizācijā ietaupītie apmēram 70 tūkstoši latu tikšot izmantoti nākamajā gadā piebraucamā ceļa un stāvvietas izveidošanai, lai dambi ērtāk varētu apmeklēt dažādu pasākumu dalībnieki, tostarp kāzinieki, kuri labprāt izmanto dambi savām svinībām. Līdz šī gada beigām tiks uzstādīta arī videonovērošanas sistēma.

Zemes strēle, kas iestiepjas Daugavā starp Akmens un Vanšu tiltiem, ir viena no iecienītākajām pilsētnieku atpūtas vietām. Ik vasaru uz AB dambja darbojas dažādas kafejnīcas, galerijas, notiek dažādi pasākumi. Tieši no AB dambja tiek organizēti svētku salūti. AB dambis tapis 19. un 20.gadsimta mijā, lai nostiprinātu Daugavas krasta līniju. 2. Pasaules kara laikā dambis tika izpostīts, 20. gs. 50. gados to atjaunoja un kopš tā laika tas savu izskatu nav mainījis.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu