Iedzīvotājus aicina ziņot par problēmām veselības aprūpē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Veselības ministrija (VM) no 13. jūlija aicina iedzīvotājus zvanīt pa tālruņa numuru 67876104 un informēt par jautājumiem, kas kavē saņemt nepieciešamo medicīnisko palīdzību, portālu «Apollo» informēja ministrijā.

Ministrija aicina iedzīvotājus zvanīt darba dienās no plkst. 8.30 līdz 17.00.

Kā uzsver veselības ministre Baiba Rozentāle: «Tiekoties gan ar pacientiem, gan mediķiem, esmu pārliecinājusies, ka daudzi labi domāti lēmumi tomēr līdz pacientiem pat nenonāk un nesniedz gaidīto atbalstu. Bieži šķietami sarežģītas situācijas atrisināmas pavisam vienkārši, vajadzīga tikai informācija. Tāpēc jādod pacientiem iespēja zvanīt un stāstīt par problēmām veselības aprūpes saņemšanā, it sevišķi reģionos.»

Ņemot vērā lielo veselības aprūpes budžeta samazinājumu, VM bija jāpieņem lēmums būtiski samazināt ārstēšanas vietas, arī ierobežot plānveida palīdzības saņemšanu, norāda ministrija. Tomēr ģimenes ārstiem, neatliekamajai medicīniskajai palīdzībai jābūt pieejamai, jo tur finansējums ir samazināts tikai par atalgojuma daļu mediķiem, tāpat tiek saglabātas iespējas saņemt izmeklējumus un speciālistu konsultācijas katrā ārstniecības iestādē ambulatori, uzsver VM.

Diemžēl ne vienmēr pieņemtie lēmumi un ieceres tiek pareizi izprastas un reāli palīdz pacientiem atgūt veselību, tāpēc VM no 13. jūlija aicina informēt par jautājumiem, kas kavē saņemt nepieciešamo medicīnisko palīdzību.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu