Iekrīt divi autovadītāji-kukuļdevēji (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo/R.Oliņš

Zemgales policisti aizturējuši divus autovadītājus-kukuļdevējus Dobeles novadā.

Kā informē Valsts policijā, piektdien un sestdien Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas darbinieki Dobeles novadā Bikstu pagastā un Jaunbērzes pagastā aizturējuši autovadītājus, kuri mēģinājuši piekukuļot policijas darbiniekus.

Piektdien Bikstu pagastā aizturēts kāds 1962.gadā dzimušais vīrietis, vadot transportlīdzekli bez vadītāja apliecības. Lai nenoformētu administratīvā pārkāpuma protokolu, vīrietis devis policistam 50 latu, pēc kā arī tika aizturēts.

Savukārt sestdien Jaunbērzes pagastā aizturēts 1957.gadā dzimušais vīrietis, vadot transportlīdzekli bez apdrošināšanas un tehniskās pases. Lai nenoformētu administratīvā pārkāpuma protokolu, vīrietis devis policistam 30 latu, pēc kā arī tika aizturēts.

Abos gadījumos uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323.panta 1.daļas «Par kukuļa, tas ir, materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu, nodošanu vai piedāvāšanu, ja piedāvājums pieņemts, personiski vai ar starpnieku valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību kukuļdevēja, kukuļa piedāvātāja vai citas personas interesēs, neatkarīgi no tā, vai nodotais vai piedāvātais kukulis domāts šai valsts amatpersonai vai jebkurai citai personai», kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz simt divdesmit minimālajām mēnešalgām.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu