Iemūrēs LLU Veterinārmedicīnas fakultātes jaunās klīnikas pamatakmeni

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Šodien ēkas pamatakmenī iemūrējot vēstījumu un aktuālā laika liecības, sāksies Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Veterinārmedicīnas fakultātes (VMF) jaunās klīnikas būvniecība, portālu «Apollo» informēja Aigars Ieviņš, LLU Sabiedrisko attiecību daļas ziņu redaktors.

Kopā ar fakultātes dekānu Ilmāru Dūrīti jaunās klīnikas pamatakmenī kapsulu ar vēstījumu nākamajām paaudzēm iemūrēs universitātes rektors Juris Skujāns, Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš un pārstāvji no ar veterinārmedicīnu un pārtikas drošību saistītām institūcijām.  

«Klīnikas renovācija ir pēdējos gados lielākais veterinārmedicīnas nozares projekts Latvijā, kas tiek īstenots ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu. Tajā paredzēts pie esošās veterinārās klīnikas uzbūvēt jaunu mazo dzīvnieku klīniku un stacionāru, jaunu lielo dzīvnieku klīniku, kā arī rekonstruēt esošās klīnikas korpusu un lielo dzīvnieku stacionāru,” stāsta fakultātes dekāns Ilmārs Dūrītis.  

Jaunā klīnika paredzēta kā modernākā un labāk aprīkotā klīnika Latvijā. Tā būs uzskatāma par references klīniku, uz kuru tiktu nosūtīti pacienti ar īpaši sarežģītām problēmām no citām klīnikām.  

Ēkas ir projektētas, ievērojot mūsdienīgākās prasības un ņemot vērā citu valstu pieredzi un apzinātās nepilnības. 

«Jaunā klīnika ļaus ieviest studiju procesā klīniskās rotācijas principu, kad no teorētiskajām nodarbībām brīvā laikā dažādās klīnikas nodaļās vienlaikus individuālu praktisko apmācību veic 25 līdz 30 studenti. Tāpat jaunā infrastruktūra būs noderīga arī diplomu jau saņēmušajiem veterinārārstiem, kas varēs tālākizglītoties – iepazīties ar jaunām diagnostikas un ārstēšanas metodēm,” uzsver Ilmārs Dūrītis.  

Klīniskā apmācība ir īpaši nozīmīga veterinārmedicīnas studiju programmas sastāvdaļa. Pēc Eiropas veterināro augstskolu asociācijas un Eiropas veterinārārstu federācijas izstrādātajām prasībām, klīniskajai apmācībai jāatvēl ne mazāk kā 40% no kopējā studiju programmas apjoma. Šīs apmācības kvalitāti lielā mērā nosaka studentu praktiskā darba iespējas jeb darba «ar pašu rokām” īpatsvars. 

Veterinārmedicīnas fakultātes projekta kopējās izmaksas ir 3228848,67 LVL. Ēku celtniecību veiks SIA «Merks”, un tās paredzēts uzbūvēt līdz 2012.gada 11.oktobrim. 

Veterinārmedicīnas fakultāte ir vienīgā vieta Latvijā, kur iespējams iegūt veterinārārsta kvalifikāciju. Studējošie šeit iemācās diagnosticēt slimības, ārstēt un veikt profilaksi. Studiju process notiek mūsdienīgā vidē, izmantojot modernāko aparatūru un diagnostikas metodes. Veterinārārsta diploms ir atzīts un respektēts visās Eiropas valstīs. Absolvējot fakultāti, ir plašas darba iespējas – klīnikās, laboratorijās, dzīvnieku aizsardzības biedrībās, zinātniskajās un mācību iestādēs, kā arī Pārtikas un veterinārā dienesta iestādēs. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu