Iepazinās ar būvdarbu gaitu izglītības iestādēs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas domes vadība apmeklēja divas Rīgas pašvaldības izglītības iestādes, lai apsekotu tur notiekošos būvniecības darbus, portālu «Apollo» informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Vispirms domes vadība viesojās bērnu un jauniešu centrā «IK Auseklis» Silciema ielā 3. Centrs, kvalificētu pedagogu vadībā, veicina bērnu, pusaudžu un jauniešu vēlmi lietderīgi un mērķtiecīgi pavadīt brīvo laiku. Audzēkņi ar un bez priekšzināšanām iesaistās interešu izglītības pulciņos no trīs gadu vecuma, piedalās centra rīkotajos pasākumos, ar saviem panākumiem kultūrā un sportā pārstāv Latvijas valsti arī aiz tās robežām. Ēkā līdz tam atradās Š.Dubnova Rīgas ebreju vidusskola, kura 2010. gadā darbu uzsāka jaunās telpās Miera ielā 62. Pēdējo četru gadu laikā Īpašuma departaments ēkā ir investējis vairāk kā 300 000 latu, tika remontētas telpas, kā arī nomainīts žogs. Šovasar darbi notiek 1. un 2. stāvā, veicot telpu renovāciju. Tika nolemts, ka nākamo remontēs pagrabu, kas šobrīd ir sliktā tehniskā stāvoklī. Tur esošās vingrošanas un boksa telpas apvienos, izveidojot vienu modernu zāli.

Pēc skolas telpu apskatīšanas jautājums izvērsās par centram piegulošo teritoriju, kas šobrīd vienkārši ir nopļautas zāles laukums ar futbola vārtiem un dažām metāla stangām vingrotājiem.

Kā nākamā tika apmeklēta Rīgas Juglas vidusskola Kvēles ielā 64. Skola celta 1964. gadā kā Rīgas 39. vidusskola. Skola ir viena no lielākajām latviešu skolām Rīgā ar lielāko skolai piegulošo teritoriju, mācības notiek divās atsevišķās ēkās – pamatskolas ar bērnudārzu un vidusskolas. Skolā šobrīd mācās 1050 bērni, savukārt 2. septembrī mācības uzsāks veselas četras pirmās klases. Iepriekšējos divos gados pēc Īpašuma departamenta pasūtījuma skolā ir nomainīti logi un durvis, renovēta sporta zāle un aktu zāle, kā arī aktu zālē uzstādīts skaņas un gaismas aprīkojums. Savukārt šogad skolā tiks pilnībā renovēts virtuves bloks – gan atjaunojot telpas, gan uzstādot modernu aprīkojumu. Domes vadība varēja pārliecināties, ka demontāžas darbi jau veikti. Īpašuma departamenta ieguldījumi skolas ēkas uzturēšanā pēdējos trīs gados sastāda 478 914 latu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu