Iepazīsies ar VEF kultūras pils tehnisko stāvokli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Ceturtdien, 17.jūnijā Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Andris Ameriks kopā ar atbildīgajiem speciālistiem apmeklēs VEF kultūras pili, lai iepazītos ar ēkas tehnisko stāvokli  un izlemtu jautājumu par iespējamo kultūras pils kapitālo remontu, portālu «Apollo» informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa. 

VEF Kultūras pils pilda kultūras funkciju, pašlaik nodrošinot ar telpām 48 mākslinieciskos kolektīvus un pulciņus, kuros līdzdarbojas gan pirmsskolas vecuma bērni, gan pusaudži, gan vidējās un vecākās paaudzes ļaudis. Uz VEF kultūras pils skatuves spēlējuši visi profesionālie Latvijas teātri, visu pagājušo sezonu, ņemot vērā, ka pašlaik pēc Rīgas domes pasūtījuma tiek rekonstruēta un restaurēta teātra ēka Vecrīgā, arī M.Čehova Rīgas krievu teātris. VEF pils ir vienīgais šāda apjoma kultūras centrs Vidzemes priekšpilsētā. 

Kultūras pils vadība jau vairākkārt norādījusi uz nepieciešamību veikt ēkas rekonstrukciju, kopš ēkas uzcelšanas 1960.gadā tajā ne reizi nav veikts kapitālais remonts - tehniski nolietojušies ir visi inženiertīkli, ziemas periodā tajā valda liels aukstums, lietderīgākai ēkas izmantošanai būtu nepieciešams veikt arī funkcionālu telpu pārplānojumu. 

VEF Kultūras pils ēka celta 1960.gadā, tā atzīta par arhitektūras pieminekli. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu