Ierakstu kompānijas iesūdz tiesā vietni «VKontakte» (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Trīs vadošās mūzikas ierakstu kompānijas iesūdzējušas tiesā krievu tīmekļa vietni «VKontakte» par pirātisma veicināšanu, ceturtdien sacīja Starptautiskā Ierakstu industrijas federācija (IFPI).

Ierakstu kompānijas jau ilgi cīnās, lai pārtraukto to produktu neatļautu izplatīšanu tiešsaistē.

«Sony Music Entertainment», «Universal Music Group» un «Warner Music UK» norāda, ka «VKontakte» piedāvātais mūzikas straumēšanas pakalpojums lielā apmērā pārkāpj autortiesības.

«Kompānijā darbojas nelicencēts mūzikas pakalpojums ar milzīgu dziesmu bibliotēku. Desmitiem miljoni lietotāju bez ierobežojumiem var piekļūt repertuāram, meklēt un straumēt mūziku,» teikts IFPI paziņojumā.

Interneta tehnoloģiju koncernam «Mail.ru» piederošais «VKontakte» ir otrais populārākais sociālo mediju tīkls Eiropā pēc «Facebook».

Vietējie atzari «Sony Music Russia», «Universal Music Russia», kā arī «Warner Music UK» Pēterburgā ierosinājuši trīs lietas. Kompānijas pieprasa, lai nelikumīgais saturs tiktu dzēsts no «VKontakte».

«Mēs par šo problēmu esam runājuši jau ilgi,» norāda IFPI pārstāve Frensisa Mūra. «Mēs aicinājām «VKontakte» atteikties no autortiesības pārkāpjošā satura un, vienojoties ar ierakstu kompānijām, kļūt par licencētu servisu. Līdz šim kompānija nav spērusi nevienu nopietnu soli, lai risinātu problēmu, tāpēc sākta tiesvedība.»

Ierakstu kompānijas pieprasa 50 miljonu rubļu (1,03 miljonu eiro) kompensāciju par nodarītajiem zaudējumiem.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu