Ierosina kriminālprocesu par iespējamu ES fondu izkrāpšanu (46)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Christopher Elison, CC BY-SA 2.0

Pamatojoties uz «Sabiedrība par atklātību – Delna» Juridiskā atbalsta centra iesniegumu, Valsts policija ir ierosinājusi kriminālprocesu par Alojas novada domes deputāta Jāņa Bakmaņa iespējamo noziedzīgo nodarījumu par Eiropas Savienības (ES) fondu finansējuma izkrāpšanu 12 805 eiro apmērā, portālu «Apollo» informēja «Delna».

«Delnas» direktors Gundars Jankovs norāda, ka par ES fondu finansējuma izkrāpšanas gadījumiem ne vienmēr tiek ierosinātas krimināllietas un vainīgie saukti pie atbildības, kas rada iespaidu, ka tā ir «normāla» prakse un «fondi tam jau domāti».

«Valsts atbildīgajām institūcijām ir jāpievērš uzmanība šādiem valsts un ES resursu zagšanas gadījumiem, kas ne tikai samazina iespējas tos piešķirt adekvātām sabiedriskām vajadzībām, bet arī rada neuzticēšanos Latvijas valstij un turpina pārliecināt, ka neesam spējīgi novērst korupcijas gadījumus ES fondu apsaimniekošanā,» teic Jankovs.

Organizācija jau informēja, ka par izbūvēto laivas piestātnes un peldvietas pontona laipu biedrība «Eiropas stārķu pilsētu organizācija», kuras vārdā rīkojas Alojas novada domes deputāts Jānis Bakmanis, prasīja no ES fondiem 12 805 eiro.

Administrējot biedrības «Eiropas stārķu pilsētu organizācija» projektu, Lauku atbalsta dienests neapstiprināja laivas piestātnes un peldvietas pontona izmaksas, jo konstatēja būtiskas atkāpes no sākotnējās ieceres, kā arī uz vietas konstatēja, ka izbūvētā laipa neliecina, ka tā varētu maksāt 14 228 eiro, kas sastāv no 12 805 eiro ES finansējuma un 1422 eiro biedrības līdzfinansējuma.

Šogad «Delna» pievērš īpašu uzmanību infrastruktūras un būvniecības iepirkumiem, lai novērstu valsts un ES fondu finanšu resursu izsaimniekošanu, ko sabiedrība izprot kā valsts nozagšanas mēģinājumus.

Komentāri (46)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu