Iespēja apgūt aukļa profesiju (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

RSU Sarkanā Krusta medicīnas koledža sadarbībā ar Eiropas Sociālo Fondu (ESF) izsludina ziemas uzņemšanu studijām profesionālās vidējās izglītības studiju programmā «Mājturība» ar kvalifikāciju «Auklis», informēja Elīna Ose, Sabiedrisko attiecību un starptautiskās sadarbības vadītāja.

Šī ir jau otrā uzņemšana jaunizveidotajai izglītības programmai «Mājturība», kas piedāvā pusotra gada laikā profesionālā līmenī apgūt aukles darbam nepieciešamās iemaņas, sniedzot papildu zināšanas bērna veselības aprūpē. Pirmā uzņemšana šajā programmā notika 2013./2014.mācību gada rudens semestrī.

Izglītības programma «Mājturība» ir kļuvusi aktuāla līdz ar valstī jaunizveidoto atbalsta programmu privātiem bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzējiem, kas paredzēta trūkstošo vietu skaita samazināšanai valsts un pašvaldību pirmsskolas izglītības iestādēs. Saskaņā ar LR Izglītības un Zinātnes ministrijas mājas lapā publicēto informāciju, persona, kura būs kvalificēta sniegt šo pakalpojumu un būs reģistrējusies bērnu uzraudzības pakalpojumu reģistrā, varēs pretendēt uz valsts atbalstu EUR 142 apmērā par vienu bērnu no pusotra gada vecuma līdz pamatizglītības ieguves uzsākšanai, ja bērns ir reģistrēts uzņemšanai tās pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē, kurā ir deklarēta bērna dzīvesvieta, bet pirmsskolas izglītības iestādes pakalpojumu pašvaldības izglītības iestādē nesaņem.

«Sekojot pieprasījumam darba tirgū pēc profesionāliem bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzējiem, Koledža sadarbībā ar ESF programmu par jauniešu bezdarba mazināšanu piedāvā iespēju visiem, kuru aicinājums ir kļūt par profesionālu aukli, negaidīt rudeni un uzsākt mācības jau tagad, lai ātrāk iegūtu pašreiz ļoti aktuālo aukļa diplomu, kas nodrošina ne tikai plašas darba iespējas pirmsskolas izglītības iestādēs, bērnu un jauniešu sociālās aprūpes centros, bet arī iespēju reģistrēties bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzēju reģistrā», stāsta Koledžas direktors Dr. Gastons Neimanis.

Visi interesenti un topošie studenti tiek gaidīti RSU Sarkanā Krusta medicīnas koledžā, Jāņa Asara ielā 5, Rīgā. Konsultācijas par studiju programmu un pieteikšanos var saņemt, zvanot pa tālruni 67296929 vai 67271435.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu