Iespējamai misijai jauns iesaukums

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šodien, 5.jūnijā izglītības programmas Iespējamā misija (IM) Izglītības un zinātnes ministrijas telpās plašāku sabiedrību iepazīstināja ar programmas Piekto iesaukumu – 21 jaunieti, kurš kā savu nākošo profesionālo izaicinājumu izvēlējies darbu skolā.

Pasākumā apsveikuma vārdus teica izglītības ministrs, programmas dibinātāji Swedbank un Lattlecom un Rīgas mērs, piedalījās pašvaldību vadītāji un skolu direktori, kuru skolās 2012./2013.mācību gadā sāks strādāt jaunie IM skolotāji. Jaunie skolotāji kā atbalstu mūsdienīga mācību procesa īstenošanai skolā no Lattelecom saņēma portatīvos datorus.

„Iespējamā misija demonstrē to skolotāju praksi, tās metodes, sadarbības principus gan ar skolotājiem, gan ar bērniem, ko varam likt par mērķi, virzienu un modeli. Tādēļ Iespējamā misija ir dabiska valdības deklarācijas daļa, lai arī tiešā veidā nenosaukta,” savā video uzrunā atbalstu Iespējamai misijai un programmas jaunajiem dalībniekiem pauda Roberts Ķīlis, izglītības un zinātnes ministrs.

Katrs Piektā iesaukuma dalībnieks dāvanā no Lattelecom saņēma portatīvo datoru. Uzņēmums šādu tehnoloģiju dāvinājumu jaunajiem skolotājiem pasniedz kopš programmas dibināšanas, uzsverot tehnoloģiju jēgpilnas lietošanas nozīmi mācību procesā un uzņēmēju atbalsta nozīmību pozitīvu pārmaiņu īstenošanai izglītībā.

Desmit programmas dalībnieki skolās mācīs dabaszinātņu un eksaktos priekšmetus, astoņi – humanitāros un trīs – sociālo zinātņu mācību priekšmetus. Šogad vēlmi skolai piesaistīt IM skolotājus izrādīja 46 skolas uz 56 skolotāju vietām. Piektā iesaukuma dalībnieki strādās gan lauku pamatskolās un vidusskolās, novadu centru vidusskolās un ģimnāzijās Babītē, Cēsīs, Dobelē, Gardenē, Jelgavā, Kalsnavā, Kuldīgā, Ozolniekos, Salaspilī, Siguldā, Turaidā, Rožupē, Ropažos un Rīgā.

Interesi par dalību programmā šogad izrādīja rekordliels skaits – kopā 746 interesenti. No tiem 299 pieņēma lēmumu pieteikties programmai. Rūpīgā atlasē, vērtējot kandidātu līdzšinējos akadēmiskos un profesionālos sasniegumus, sadarbības un komunikācijas prasmes, mērķtiecību un neatlaidību un, lielu vērību pievēršot dalībnieka motivācijai iesaistīties Iespējamā misijā, tika izvēlēts 21 dalībnieks. Konkurss uz vienu programmas dalībnieku ir 12 kandidāti.
Lūdzam iepazīties ar Piektā iesaukuma dalībnieku pievienotajiem profiliem.


 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu