Iespējamais «ceļojumu krāpnieks» solās naudu cietušajiem atdot

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tiesnesis redzēja, ka nav pamata uzskatīt, ka notikusi krāpšana, mani atbrīvoja – saka uzņēmuma «Izdevīgi pirkumi» pārstāvis Aleksandrs, kuru likumsargi aizturēja aizdomās par krāpšanu ar interneta portālos pārdotiem ceļojumu kuponiem.

«Mēs turpinām darbības, lai cilvēki ātrāk atgūtu naudu. Ja nebūtu visas šīs jezgas, lielākā daļa cilvēku savu naudu jau būtu atguvusi,» sarunā Latvijas Televīzijā sacīja policijas aizturētais uzņēmējs.

Policija gan norāda, ka iespējamajiem upuriem iesniegumi par apkrāpšanu vienalga ir jāraksta. Vai tiešām nauda tiks atgūta, varēs spriest tad, kad tas notiks.

Policija saņēmusi vairāk nekā 30 iesniegumus par apkrāšanu, taču likumsargi lēš, ka apkrāpto skaits varētu būt aptuveni 200.

Vai tiešām notikusi krāpšana, vai tas ir neveiksmīgs bizness, policija vēl skaidru atbildi nesniedz. Izmeklēšana ir tikai sākuma stadijā.

Kā ziņots, augusta sākumā Rīgas policija saņēmusi vairākus iesniegumus no apkrāptiem iedzīvotājiem, kuri atlaižu kuponu portālos iegādājās ceļojumus, taču pakalpojumu nesaņēma.

Rīgas reģiona policijas darbinieki pagājušajā nedēļā saņēma vairāk nekā 25 iesniegumus no iedzīvotājiem, kuri bija iegādājušies ceļojumu kuponus dažādos portālos, taču pakalpojumu nesaņēma.

Atlaižu kuponu portāli cilvēkiem piedāvāja iegādāties tūrisma braucienus uz dažādām Eiropas valstīm.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, apkrāptie iedzīvotāji kuponus ceļojumiem bija iegādājušies portālos «www.orangelife.lv» un «www.kupon.lv», ko savukārt reklamēja uzņēmums «Izdevīgi pirkumi».

Kriminālpolicijas darbinieki noskaidroja, ka iedzīvotāji iegādājās ceļojumus sākot no 50 līdz 340 latiem.

Veicot izmeklēšanas darbības, likumsargi 10.augustā aizturēja 1980.gadā dzimušu vīrieti aizdomās par krāpšanu.

Rīgas policijas darbinieki turpina izmeklēšanu un aicina iedzīvotājus uzmanīties no viltus kuponu iegādes. Kā arī policija lūdz atsaukties citus cietušos, zvanot uz tālruņa numuriem: 67208765, 67208313, 110 vai vēršoties tuvākajā policijas iecirknī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu