Iespējams, Latvijā parādījušies šakāļi (255)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: tim ellis, CC BY-NC 2.0

Pagājušā gada nogalē kāds mednieks Jelgavas novadā nošāvis, iespējams, šakāli. Tādejādi piepildījušās zoologu prognozes par šo dzīvnieku parādīšanos Latvijā, ceturtdien raksta «Latvijas Avīze».

Laikraksts vēsta, ka Jelgavas puses mednieks domājis, ka nošāvis vilcēnu, taču, aplūkojot tuvāk medījumu, dzīvnieks nav bijis līdzīgs saviem sugasbrāļiem.

Visas ārējās pazīmes liecina, ka nomedītais dzīvnieks ir šakālis, taču jebkurš sevi cienošs speciālists to apstiprinās tikai pēc DNS analīzes vai, kā minimums, pēc galvaskausa izpētes – tā Jelgavas novada mednieka guvumu laikrakstam komentē zoologs Jānis Ozoliņš.

Pēc ārējiem izmēriem un ķermeņa uzbūves dzīvnieks gan atbilst zeltainā šakāļa attēliem un aprakstiem literatūrā, turklāt nomedītā dzīvnieka kuņģī atrastas stirnas paliekas, un tas liecina, ka iegūts ir savvaļas dzīvnieks, kas pats sevi spēj uzturēt.

Interesanti – mednieks apgalvo, ka nomedītā, iespējams, šakāļu mātīte nav bijusi viena, proti, nomedītajam dzīvniekam blakus bijis sugasbrālis.

Komentāri (255)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu