Iespējams, mīklaini pazudusī lidmašīna avarēja savādas «izklaides» dēļ (24)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Par vienu no iespējamiem «An-2» avārijas iemesliem tiek nosaukta kāda tajos apvidos populāra «izklaide».

Aģentūra «Interfax», atsaucoties uz avotiem Sverdlovskas apgabala atbildīgajās iestādēs, vēstī, ka pirms gada pazudusī lidmašīna «An-2» varēja avarēt dzinēja problēmu dēļ, taču izskan arī versija, ka par liktenīgu varēja kļūt arī kāda šajos apvidos izplatīta izklaide - meža zvēru biedēšana.

Avots «Interfax» atklājis: «Tiek izskatītas divas versijas - dzinēja problēmas, tāpēc dzinējs tuvākajās dienās tiks nogādāts Maskavā ekspertīzes veikšanai, tomēr pastāv vēl viena versija - Urālos nelielu lidmašīnu pilotu vidū ir kāda populāra izklaide - biedēt meža zvērus.»

Netiek izslēgts, ka lidojuma laikā lidmašīnā esošie cilvēki nolēma pabiedēt lapsas, samazinot lidojuma augstumu.

Avots arīdzan atklājis, ka notikušā apstākļi raisījuši neskaitāmus jautājumus ekspertu vidū.

Tāpat tapis zināms, ka lidmašīnā «An-2» nebija tā dēvētās «melnās kastes», tāpēc rekonstruēt bojāgājušo pēdējās dzīves minūtes ir neiespējami.

Jau vēstīts, ka Krievijā beidzot atrastas gandrīz pirms gada pazudušās lidmašīnas «An-2» atlūzas.

Lidmašīnu «An-2» 2012.gada 11.jūnijā no lidlauka Sverdlovskas apgabalā nozaga pārgalvju grupa. Tajā atradās pilots un 12 pasažieri.

Pēdējā gada laikā izskanējušas dažādas versijas par «An-2» likteni». Lidmašīnas atlūzas teicās atraduši dažādi entuziasti, «An-2» gatavojās meklēt pat no kosmosa. Kāds radioamatieris apgalvoja, ka uztvēris noslēpumainus palīgā saucienu signālus, parādījās cerība, ka kādam izdevies izglābties.

Neskatoties uz vērienīgajām glābšanas operācijām, lidmašīnu neizdevās atrast un «An-2» pazušanu pamazām apvija mistērijas plīvurs. Taču patiesība ir vienkārša un skarba - lidmašīna avarēja gandrīz uzreiz pēc pacelšanās gaisā. 13 cilvēki, kas tajā atradās, avārijas brīdī gāja bojā.

Visu šo laiku «An-2» atlūzas gulējušas taigā, purvā netālu no Serovas pilsētas, no kuras lidlauka pacēlās lidmašīna. Neskatoties uz to, ka lidmašīnas meklēšanā iesaistījās simtiem cilvēku, atrast to izdevās tīrās nejaušības dēļ.

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu