Ieteikumi bērnu drošības līdzekļu lietošanai mājās (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Fakts, ka Latvijā arvien pieaug bērnu traumatisms satrauc ne vien vecākus, bet arī mediķus. Par bērnu drošības līdzekļu lietošanu mājās, kas pasargātu bērnus no traumām, aizdomājas tikai tad, kad nelaime jau ir atnākusi.

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas ķirurgs Jānis Upenieks par bērnu traumatismu: «Diemžēl, bet bērnu skaits, kuri guvuši dažādas traumas pieaug, proti, Bērnu slimnīcā 2011. gada palīdzība tika sniegta 19 144 bērniem, kuri guvuši dažādas traumas, 2012. gadā –21 125 bērniem, savukārt pērn, 2013. gadā, jau 23 477 bērniem. Vidēji 10% bērni no kopējā traumu skaita gūst ļoti nopietnas traumas, kas prasa ārstēšanos slimnīcā un ilgāku atlabšanu.»

Visbiežāk bērni traumas gūst mājas apstākļos, šo traumu veidi ir dažādi- vaļējas brūces, sasitumi un zilumi, apdegumi un applaucējumi u. c. brūces, kā arī saindēšanās un smadzeņu satricinājumi. Bērnu traumu galvenie iemesli ir vecāku neuzmanība, nepietiekama atbildība, kā arī zināšanu trūkums par bērniem drošu vidi. Turklāt 85% no traumu guvušajiem bērniem ir līdz piecu gadu vecumam un laikus novērtējot situāciju, un paredzot iespējamo risku, būtu iespējams nelaimi novērst un pasargāt savu bērnu!

Rūpējoties par bērnu drošību arī slimnīcas vidē, pateicoties SIA «Sindeks Būve» ziedojumam, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas durvis tika aprīkotas ar speciāliem drošības līdzekļiem, kuri pasargā bērnu pirkstus no to iespiešanas durvju spraugās. Tika uzstādītas arī stūru uzlikas, kuras pasargā no iespējamā traumu riska, bērnam krītot mēbeļu tuvumā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu