Ieteikumi biroja darbinieku pusdienu pauzēm (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vairāk nekā trešā daļa biroju darbinieki neizmanto pusdienas pauzi tam paredzētajam mērķim – atslodzes brīdim un nesteidzīgai maltītei, bet ieturas turpat pie darba galda. Desmitā daļa vispār neietur pusdienu maltīti. Vairāk nekā pusei pusmūža biroja darbinieku ir palielināts svars, divām trešdaļām – mazkustīgs dzīvesveids. Šādus neiepriecinošus datus uzrāda aptaujas.

Lai rosinātu pilnvērtīgi izmantot pusdienu pauzi, 11. jūlijā plkst. 12.30 Vērmanes dārzā jau trešo reizi tiek rīkots vasaras lielākais pikniks Rīgā, uz kuru aicināts ikviens.

Joprojām daudz cilvēku pusdienu pauzi neizmanto tam paredzētajam nolūkam - lai nesteidzīgi, nedomājot par darbu, baudītu veselīgu maltīti, un lai nedaudz izkustētos. Vasara ir īstais brīdis, lai mainītu darba dienu maltīšu paradumus, un, gluži kā ierasts daudzās citās Eiropas pilsētās, pusdienas baudītu svaigā gaisā un atlikušajā laikā veiktu nesteidzīgu pastaigu.

Arī dietoloģe Lolita Neimane atgādina, ka Rīga ir zaļa pilsēta un tas ir jāizmanto, pusdienu laikā nesēžot birojā, bet dodoties uz kādu no skaistajiem Rīgas parkiem: «Pilsēta dienas vidū ir gandrīz tukša – visi «pielīmējušies» pie krēsliem darba vietās, lai gan ir tik vienkārši pusdienas pauzē iziet ārā! Vasarā pusdienot parkos ir lieliska iespēja gan ēst veselīgāk, gan ieelpot svaigu gaisu, bet skābeklis, kā zināms, būtiski nepieciešams labai smadzeņu darbībai!»

Piknika laikā ikviens varēs saņemt bezmaksas minipusdienu komplektu (kopskaitā 250 gab.), kurā ietilpst grilēta bagete ar spinātiem un vistu un dabīgais minerālūdens «Borjomi». Šogad tiem, kuri vēlēsies, būs iespēja izbaudīt īstu piknika atmosfēru, pusdienojot ne tikai uz soliņiem, bet arī zālienā uz plediem.

Pasākumu vadīs atraktīvais Māris Grigalis, kurš ir kaislīgs šādu pusdienas maltīšu atbalstītājs: „«Tā ir lieliska iespēja izkustēties, izstaigāties un baudīt maltīti labā noskaņojumā un labā kompānijā! Daudzviet pasaulē ir pieņemts pusdienu laikā iziet ārā no telpām, kāpēc arī pie mums tā nevarētu kļūt par jauku tradīciju? Pusdienas labāk garšo, raugoties uz tīru, zaļu sakoptu vidi, baudot sauli, putnu dziesmas un lēnām izgaršojot ēdienu! Domāju, ikviena Rīgas biroja tuvumā ir kāds parciņš, zāliens vai soliņš ceriņu paēnā, atliek tikai saņemties un iet ārā, bet, ja kāds nav īsti drošs, vai viņam tas patīk, var atnākt izmēģināt šo pieredzi «Borjomi» piknikā 11. jūlijā!» Māris Grigalis pikniku vadīs jau trešo reizi.

Pasākuma laikā notiks arī dažādas aktivitātes un konkursi, bet noskaņojumu uzlabos slavenā rokenrola un blūza grupa «Keksi».

Uz vasaras lielāko pikniku visus aicina «Borjomi» – dabīgais minerālūdens no Gruzijas ar unikālu vulkāniskās izcelsmes minerālu sastāvu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu