<i>Ietupina </i> uzturlīdzekļu nemaksātāju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Pirmo reizi par uzturlīdzekļu nemaksāšanu personai piespriests reāls cietumsods. Aiz restēm turpmākie pāris gadi būs jāpavada 33 gadus vecam Madonas rajona iedzīvotājam, portālu «Apollo» informēja Bērnu un ģimenes lietu ministrijā.

Vīrietim aiz restēm būs jāpavada divi gadi un divi mēneši.
Vīrietis gandrīz piecu gadu garumā nebija interesējies par sava pašlaik jau septiņus gadus vecā dēla uzturēšanu, lai gan vairākkārt bija strādājis gan oficiālu darbu, gan arī piepelnījies gadījuma darbos.

Prokuratūras apsūdzībā norādīts, ka vīrietis, saņemot darba algu, nemaksāja uzturlīdzekļus savam dēlam, lai gan ar tiesas lēmumu viņam līdz zēna pilngadībai bija uzlikts par pienākumu ik mēnesi maksāt 30 latus.

Vīrietis nebija informējis savus darba devējus par nepieciešamību ieturēt uzturlīdzekļus sava dēla uzturam, kā arī nebija informējis zvērinātu tiesu izpildītāju par savām darbavietām. Tādējādi vīrietis slēpa reālos ienākumus un ļaunprātīgi izvairījās no sava bērna apgādāšanas. Vairāku gadu garumā tēva vietā zēnam uzturlīdzekļus nodrošināja valsts, un pašlaik vīrieša uzturlīdzekļu parāds jau pārsniedzis vienu tūkstoti latu.

«Tēvs» tiesā savu vainu nožēlojis un norādījis, ka ir izveidojis jaunu ģimeni, kurā audzina divus bērnus.

Tomēr tiesa, nosakot sodu, ņēma vērā faktu, ka vīrietis pirms gada tika notiesāts ar nosacītu brīvības atņemšanu par zādzību un nepilngadīgā iesaistīšanu nozieguma izdarīšanā. Līdz ar to uzturlīdzekļu parādnieks tiesas noteiktajā pārbaudes laikā apzināti izdarīja jaunu tīšu noziedzīgu nodarījumu, un tiesa uzskatīja, ka viņam ir piemērojama reāla brīvības atņemšana.

Turklāt līdz pat tiesas dienai vīrietis nebija darījis neko, lai sakārtotu uzturlīdzekļu maksāšanas jautājumus, kā arī nebija sācis parāda atlīdzināšanu valstij. Saskaņā ar tiesas pieņemto spriedumu vīrietim ieslodzījumā būs jāpavada divi gadi un divi mēneši.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu