Ieva Bondare Rīgā atklāj savu personālizstādi «Gads&Laiki» (56)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Trešdien, 15. janvārī pl.16:00 Eiropas Savienības mājā (Aspazijas bulvāris 28, 1.stāvs) tiks atklāta mākslinieces, Latvijas Mākslas akadēmijas doktorantes Ievas Bondares personālizstāde «Gads&Laiki», kurā pārstāvēti dažādu gadu un dažādu laiku darbi, kurus vieno gada un gadalaiku cikls, kā arī mākslinieces lietotā gleznošanas tehnika, informē Liliāna Ozoliņa. 

Izstāde «Gads&Laiki» pirmo reizi tika izstādīta Ventspilī 2013. gada vasarā, šobrīd atceļojot līdz Rīgai, kur Eiropas Savienības mājā būs skatāmā līdz pat 30. janvārim. Šie darbi parāda mākslinieces pasaules uztveri, krāsu intensitātes pārdzīvojumu un krāsu ritmu, kas eļļas krāsās fiksēta dažādos gada laikos un dažādos mākslinieces dzīves posmos.

«Ieva Bondare ir paguvusi izstādīt savus darbus Rīgā un Vašingtonā (ASV), tomēr vēl nav kļuvusi pietiekami pārliecināta par sevi. Jaunai māksliniecei tas arī nepiedienētu. Māksliniece aizsāk atklātu ceļu uz savu vietu mākslas pasaulē, vecumā, kur vairums jau būtu pierādījis sevi un iegājis «ešalona lidojumā». Varbūt tādēļ mēs neatrodam dumpinieku, kurš lauž un ārda, lai atbrīvotu ceļu savam kreatīvajam ģēnijam. Taču vienlaikus mums nav darīšanas ar iztapīgu amatieri – teicamnieku. Tādu, kurš grib būt visādi pareizs. Tā vietā mēs redzam cilvēku, kurš savu savpatno dzīves pieredzi, savu krāsu uztveri, ietver dažādās formās un tehnikās», atzīst semiotiķis, Mg.philol. Imants Frederiks Ozols, «Tikai gads un laiki. Mākslinieka, mūsu un gleznu. Visiem viens gads. Katram savi laiki.»

Šī ir jau trešā Ievas Bondares personālizstāde Latvijā, kas iezīmē mākslinieces atgriešanos pie tradicionālas stājglezniecības. Apskatei izlikti dažādu žanru darbi, galvenokārt, ainavas un klusās dabas, kā arī cilvēka studijas. Pēc atgriešanās no ASV, Ieva Bondare debitēja latviešu publikai ar personālizstādi «skatiens.punkts».

Izstāde «Gads&Laiki» ikvienam interesentem iespējams apskatīt jau no 7. janvāra līdz pat 30. janvārim Eiropas Savienības mājā (Aspazijas bulvāris 28, 1. stāvs).

  • Izstādes atklāšana notiks trešdien, 15. janvārī pl.16:00.
Komentāri (56)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu