Ievērojami sadārdzinājušies latos izsniegtie kredīti (16)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Augustā ievērojami sadārdzinājušies gan uzņēmumiem, gan privātpersonām izsniegtie kredīti latos, bet ārvalstu valūtā izsniegtie kredīti kļuvuši nedaudz lētāki.

Augustā iekšzemes uzņēmumiem izsniegto latu kredītu vidējā gada procentu likme bija 5,43%, bet ārvalstu valūtā izsniegtajiem kredītiem - 3,96%, liecina Latvijas Bankas dati.

Jūlijā iekšzemes uzņēmumiem izsniegto latu kredītu vidējā gada procentu likme bija 3,33%, bet ārvalstu valūtā izsniegtajiem kredītiem - 4,02%.

Arī iekšzemes privātpersonām izsniegtie kredīti latos augustā kļuvuši ievērojami dārgāki, bet kredīti ārvalstu valūtā kļuvuši lētāki.

Privātpersonām latos izsniegto kredītu gada vidējā procentu likme augustā bija 10,57%, bet ārvalstu valūtā izsniegtajiem kredītiem - 4,91%. Jūlijā privātpersonām latos izsniegto kredītu gada vidējā procentu likme bija 6,77%, bet ārvalstu valūtā izsniegtajiem kredītiem - 4,93%.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu