Igaunija palīdzēšot Gruzijai cīņā ar hakeriem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc vairāku Gruzijas varas iestāžu mājaslapu uzlaušanas Igaunijas varas iestādes apsolījusies šai Kaukāzu valstij palīdzēt cīņā ar hakeriem, raksta «Baltic Business News».

Gruzijas valdības mājaslapas tikušas uzlauztas vēl pirms kara sākuma, taču arī pagājušās nedēļas nogalē hakeriem labpaticis paviesoties šīs valsts oficiālajās mājaslapās.

Vienas no pirmajām mājaslapām, kas cieta no datoristu uzbrukumiem, bija Gruzijas prezidenta un valdības mājaslapas. Prezidenta mājaslapas darbība atjaunota, taču valdības mājaslapa joprojām pēc uzbrukuma nedarbojas.

Igaunijas valdības pārstāvji pavēstījuši, ka hakeru uzbrukumi Gruzijas mājaslapām līdzinājušies hakeru uzbrukumiem Igaunijas mājaslapām 2007. gadā pēc Bronzas karavīra pieminekļa aizvākšanas.

Neoficiāli Gruzija un Igaunija apspriedušas iespēju sūtīt speciālu datoristu komandu uz Gruziju hakeru uzbrukumu risināšanai. Pagaidām gan Gruzija nav izteikusi oficiālu uzaicinājumu igauņu komandai doties palīgā.

Taču, kamēr hakeru problēma nav atrisināta, Gruzijas veblapas tiks izveidotas Latvijas, Lietuvas un ASV serveros. Tā paziņojusi Gruzijas iekšlietu ministra vietas izpildītāja Jekaterina Zguladze.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu