Igaunijas basketbolisti uzvar serbus un saglabā izredzes kvalificēties EČ (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Igaunijas basketbola izlase 2013. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra priekšpēdējā spēlē sestdien savā laukumā sensacionāli uzvarēja Serbijas basketbolistus, saglabājot izredzes kvalificēties finālturnīram.

A apakšgrupas devītās kārtas mačā Igaunija pārspēja Serbiju ar rezultātu 88:81 (16:22, 25:21, 22:20, 25:18).

Uzvarētāju labā 19 punktus guva Kristjans Kangurs, 17 punktus iekrāja Gregors Arbets, bet pie 15 punktiem tika Sīms-Sanders Vene, kurš pagājušās sezonas otrajā pusē pārstāvēja Latvijas čempionvienību «VEF Rīga».

Tāpat jāizceļ, ka mača gaitā serbu piecām veiktajām rezultatīvajām piespēlēm igauņi pretī lika 23.

Citās šīs grupas cīņās Melnkalne izbraukumā ar 101:92 (19:23, 20:38, 30:15, 32:16) uzvarēja Islandi, bet Izraēla savu skatītāju priekšā ar 106:73 (23:19, 26:23, 32:8, 25:23) sagrāva Slovākiju.

Pēc deviņām kārtām A apakšgrupā deviņas uzvaras ir Melnkalnei, Izraēlas kontā seši panākumi, Serbija un Igaunija iekrājušas pa piecām uzvarām, bet Islandes un Slovākijas kontos pa vienam panākumam.

Lai pretendētu uz kvalificēšanos finālturnīram, Igaunijai pēdējā kārtā otrdien savā laukumā jāuzvar Islande un jācer, ka Izraēla izbraukumā pārspēs Serbiju.

Kā ziņots, Eiropas čempionāta finālturnīrā iekļūs katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas, kā arī četras no sešām trešo vietu ieguvējām.

Zīmīgi, ka A grupa ir vienīgā, kurā sacenšas sešas komandas, bet visās pārējās kvalifikācijas grupās spēkiem mērojas piecas valstsvienības. Tāpēc šīs grupas trešās vietas ieguvēju bilance tiks rēķināta, ņemot vērā rezultātus starp piecām labākajām vienībām.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs norisināsies līdz 11. septembrim, savukārt finālturnīra izloze notiks 18. novembrī.

Finālturnīrs, kurā piedalīsies 24 komandas, no 2013. gada 4. līdz 22. septembrim notiks Slovēnijā.

Pašlaik no kvalifikācijas sacensībām vietas finālturnīrā sev jau ir garantējušas Ukrainas, Horvātijas, Itālijas, Melnkalnes, Vācijas, Bosnijas un Hercegovinas, Čehijas, Polijas, Somijas, un Gruzijas valstsvienības.

Savukārt automātiski finālturnīram kvalificējušies Spānijas, Francijas, Krievijas, Maķedonijas, Lietuvas, Grieķijas, Lielbritānijas un Slovēnijas basketbolisti.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu