Ikauniece: Kad sāku trenēties, gribēju pārspēt mammas rekordus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latviešu septiņcīņniece Laura Ikauniece, kura pirms nedēļas izcīnīja bronzas medaļu Eiropas čempionātā, intervijā portālam «Apollo» norāda, ka atšķirībā no mammas - slavenās sprinteres Vinetas Ikaunieces - viņai nav sprinteres talanta.

Lauras mammai joprojām pieder Latvijas rekordi 100 (11,34 sekundes) un 200 metru (22,49 sekundes) sprintos, kā arī 400 metru distancē (50,71 sekunde).  

«Bērnībā nodarbojos ar dejošanu - gan sporta, gan hiphop dejām. Bet tad deviņu gadu vecumā skolas sacensībās noskrēju 600 metrus un vinnēju. Mans treneris Andis Austrups tolaik bija arī mans sporta skolotājs un viņš man piedāvāja sākt trenēties vieglatlētikā,» atceras Ikauniece.

«Tobrīd viņš gan nezināja, kas ir mana mamma. Kad sāku trenēties, gribēju pārspēt mammas rekordus, taču vairāk skrēju 800 metrus un krosus, bet vēlāk pamēģināju arī tāllēkšanu un šķēpa mešanu. Izteikts talants uz sprinta distancēm man nebija,» atzīst 20 gadus vecā sportiste.

P.S. Tuvākajās dienās portālā «Apollo» varēsiet lasīt pilnu interviju ar jauno septiņcīņnieci Lauru Ikaunieci.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu