Ikauniece: Neesmu apmierināta vienīgi ar 100 metru barjerskrējienu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Latvijas septiņcīņniece Laura Ikauniece Londonas olimpisko spēļu otrajā sacensību dienā centīsies sasniegt personisko rekordu, pēc pirmajām četrām disciplīnām atzina sportiste.

Kā ziņots, Ikauniece pēc piektdien veiktajām četrām disciplīnām - 100 metru barjerskrējiena, augstlēkšanas, lodes grūšanas un 200 metru skrējiena - kopvērtējumā ieņem 22. vietu.

«Atbraucām uz šejieni ātrāk un arī pirms tam nometnē trenēju tieši ātruma izturību un spēku. Tas arī parādījās šodien [piektdien], jo sekmīgākās disciplīnas bija 200 metri, kurā laboju personisko rekordu, un lode, kurā līdz tam pietrūka pavisam nedaudz,» pirmo sacensību dienu rezumēja Ikauniece. «Neesmu apmierināta vienīgi ar barjerām, kur aizķēros aiz kādas septītās, bet pēdējo apgāzu, citādāk gāju uz personisko rekordu - vēlējos noskriet ap 13,4 sekundēm. Augstlēkšanā ļoti gribējās pārlēkt 1,86 metru augstumā novietoto latiņu, bet neizdevās ne šeit, ne Eiropas čempionātā Helsinkos.»

«Rītdienas [sestdienas] mērķis noteikti ir iet uz personisko rekordu. Stadions ir mājīgs un vējš ir labs,» piebilda Ikauniece.

Jau vēstīts, ka otra Latvijas pārstāve septiņcīņā Londonā Aiga Grabuste papēža sāpju dēļ bija spiesta izstāties no sacensībām.

Grabustei, kura pēc trim disciplīnām kopvērtējumā ieņēma 24.vietu, papēdis sācis sāpēt vēl Latvijā. Pirms Londonas olimpisko spēļu trešās disciplīnas - lodes grūšanas - viņai tika injicēti pretsāpju līdzekļi, tomēr sāpes bijušas pārāk lielas, tāpēc Grabuste pieņēma lēmumu izstāties no turpmākām sacensībām.

Kopvērtējumā pēc četrām disciplīnām Ikauniece ar 3705 punktiem atrodas 22. vietā, bet līdere ar 4158 punktiem ir Lielbritānijas sportiste Džesika Enisa, kurai 184 punktus zaudē lietuviete Austra Skujīte. Tikmēr trešajā vietā ar 3903 punktiem pašlaik ir Džesika Zelinka no Kanādas.

Pēdējās trīs disciplīnas sportistes aizvadīs sestdien, kad notiks tāllēkšana, šķēpa mešana un 800 metru skrējiens.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu