Ikauniece: Priecātos arī par ceturto vietu, lai tikai Latvijai būtu medaļa

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas septiņcīņniece Laura Ikauniece Helsinkos notiekošajā Eiropas čempionātā būtu bijusi priecīga arī par ceturto vietu, ja vien otra Latvijas pārstāve šajā disciplīnā Aiga Grabuste būtu izcīnījusi medaļu, vēsta portāls «Diena.lv».

Jau ziņots, ka Ikauniece sestdien Eiropas čempionātā izcīnīja bronzas medaļu, kamēr Grabuste ieņēma ceturto vietu. Kopš 1994. gada Latvijai Eiropas čempionātos šī ir sestā godalga.

«Es jau pirms sacensībām teicu, ka būtu priecīga arī par ceturto vietu. Galvenais, lai Latvijai būtu medaļa,» citēta Latvijas medaļniece. «Es cerēju uz labākiem laika apstākļiem 800 metru skrējienā. Bija ļoti grūti skriet lietū, jo meitenes, kuras skrēja pa priekšu, visu laiku šļakstīja sejā ūdeni.»

Pēdējā, septītajā disciplīnā - 800 metru skrējienā - Ikauniece un Grabuste skrējienā, kurā startēja kopvērtējuma vadošās sportistes, finišēja plecu pie pleca, Ikauniecei finišējot pēc divām minūtēm un 12,82 sekundēm un izcīnot trešo vietu. Tas ir sportistes personīgais rekords šajā disciplīnā. Grabuste viņai zaudēja tikai 0,08 sekundes, ieņemot ceturto vietu.

«Es zināju tempu, kādā man ir jāskrien. Centos skriet pēc sava grafika, bet sākums tik un tā sanāca par ātru. Tikai pašās beigas viss bija pēc mana grafika,» piebilda Ikauniece, uzsverot, ka nebija gaidījusi no Grabustes tika augsta tempa uzdošanu. «Domāju, ka viņa visu laiku skries aiz manis un beigās centīsies tikt garām. Zināmā mērā riskēju, bet cerēju, ka saņemšos un varēšu viņu panākt.»

Kopvērtējumā Ikauniece iekrāja 6335 punktus, uzstādot jaunu personīgo rekordu, bet Grabuste viņai zaudēja vien desmit punktus.

«Ļoti liels prieks par tāllēkšanu. Nebiju gaidījusi tik labu personisko rekordu,» izcēla sportiste. «Skumīgi par šķēpmešanu. Bija ļoti liels pretvējš, un vispār sacensībās pirmo reizi metu pret vēju, tehniski nepilnīgi, pārāk daudz ar spēku. Tāpēc arī šķēps lidoja greizi, arī pārāk augstu uzmetu. Tā es parasti nedaru. Kad uzmetu augšup, tad šķēps arī apstājās.»

Par Eiropas čempioni ar 6544 punktiem kļuva francūziete Ida Antonete Nana Džimū, bet sudraba godalgu ar 6387 punktiem izcīnīja ukrainiete Ludmila Josipenko

Tagad kopš 1994. gada Latvijas vieglatlēti Eiropas čempionātos spējuši izcīnīt divas zelta (Staņislavs Olijars un Radeviča), divas sudraba (Aigars Fadejevs un vēlreiz Olijars) un divas bronzas (Māris Bružiks un Ikauniece) medaļas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu