Ikauniece trešajā vietā pēc pirmās dienas pasaules Universiādē (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas septiņcīņniece Laura Ikauniece atrodas trešajā vietā pēc Kazaņā notiekošo pasaules Universiādes sacensību pirmās dienas.

Četru pirmās dienas disciplīnu summā Ikauniece iekrājusi 3670 punktus, saglabājot labas izredzes pakāpties uz vismaz otro pozīciju.

Latviete 100 metru barjersprintā uzrādīja otro labāko rezultātu (13,85 sekundes), augstlēkšanā viņai piektā vieta (1,80 metri), lodes grūšanā uzrādīts septītais rezultāts (12,88 metri), bet 200 metros ieņemta trešā vieta (24,08 sekundes).

Atlikušās trīs disciplīnas sportistes veiks ceturtdien.

Citviet vieglatlētikas sacensībās kārtslēcēja Ildze Bortaščenoka uzrādīja savu sezonas labāko rezultātu (3,85 metri) un ieņēma 11. vietu, bet augstlēkšanas kvalifikācijā Madara Onužāne ar savu sezonas rekordu (1,75 metri) uzrādīja 16. rezultātu un finālā neiekļuva.

Vēl šodien no Latvijas vieglatlētiem 5000 metru skrējienā sacentās Jānis Girgensons un Kaspars Briška, kuri savos priekšskrējienos ieņēma attiecīgi 12. un 11. vietu. Kopējā ieskaitē tas viņiem deva attiecīgi 21. un 23. pozīciju, kas liedza turpmāku dalību sacensībās.

Tāpat trešdien pie savas pirmās uzvaras tika Latvijas puišu volejbola izlase, kas pēc zaudējumiem trīs setos Ukrainai un Japānai ar 3-2 (25:18, 23:25, 25:22, 18:25, 15:10) pārspēja Taizemi. Latvijas izlase dalību turnīrā turpinās, cīnoties par 9. līdz 16. vietu.

Peldēšanā Nikolajs Maskaļeno 100 metru brasā nepārvarēja priekšsacīkstes un ieņēma 33. vietu, bet Pāvels Vilcans 100 metros uz muguras ar līdzīgu sniegumu ierindojās 36. vietā, kamēr 50 metros tauriņstilā viņam 39. pozīcija.

Tikmēr galda tenisā priekšsacīkstes šodien nespēja pārvarēt jaukto dubultspēļu pāris Baiba Bogdanova/Jānis Cīrulis, kā arī vīriešu dubultspēļu dueti Cīrulis/Oļegs Kartuzovs un Gints Eihmanis/Māris Freibergs.

Latvijas sportisti pasaules Universiādes sacensībās līdz šim tikuši pie divām bronzas medaļām. Tās ieguva airētāja Elza Gulbe un klasiskās jostu cīņas sportists Jānis Rērihs.

Sacensības ilgs līdz 17. jūlijam. Kaut arī Latvijas delegācijas pārstāvji atklāja, ka uz Universiādi dosies 120 sportisti, sacensību organizatori vēsta, ka to skaits ir nedaudz virs simta, turklāt daži no viņiem nemaz nav ieradušies.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu