Ikauniecei uzvaras abās «Kuldīgas Katrīnas kausa» sprinta distancēs (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Par pagājušā gada Latvijas labāko vieglatlēti atzītā Laura Ikauniece sestdien izcīnīja uzvaras starptautisko sacensību «Kuldīgas Katrīnas kauss» 60 metru gludajā un barjerotajā sprinta distancē.

Barjerotās distances finālā Ikauniece finišēja pēc 8,38 sekundēm, apsteidzot Baltkrievijas un Lietuvas sportistes, bet gludās distances finālā viņas rezultāts bija 7,60 sekundes, kas ļāva otrajā vietā atstāt citu mājinieci Grietu Kļaviņu.

Gludajā distancē Ikauniece par 0,05 sekundēm labojusi savu personīgo rekordu, kas arī bija sportistes mērķis šajās sacensībās.

Vīriešu konkurencē sprinta distancēs latvieši labāko trijniekā neiekļuva, toties 1500 metru distancē trešo vietu izcīnīja Jānis Razgalis un Elizabete Priekule.

Vīriem 400 metru distancē nepārspēts palika Jānis Baltušs, trešajā vietā atstājot Maksimu Semjonovu, bet dāmām šajā distancē sudrabu izcīnīja Gunta Latiševa- Čudare. Savukārt tāllēkšanas sektorā sievietēm triumfēja Aiga Grabuste, bet trešās vietas mājiniekiem atnesa Elvijs Misāns un Gundega Grīva.

Kārtslēkšanā vīriem nepārspēts palika Mareks Ārents, taču ar vien ceturto vietu nācās samierināties Kārlim Pujātam. Sievietēm trešo vietu izcīnīja Olga Jučinska. Augstlēkšanā vīriem Normunds Pūpols un Sendijs Ziemelis ierindojās attiecīgi otrajā un trešajā vietā, bet dāmām divas labākās bija Madara Onužāne un Undīne Dindune.

Latvijas sportistu iegūtās medaļas ar bronzu trīssoļlēkšanā noslēdza Santa Matule.

Sacensībām bija pieteikušies dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Grieķijas, Itālijas, Somijas, Portugāles, Ungārijas, Francijas, Serbijas, Lielbritānijas un Nīderlandes. Ar šīm sacensībām tika atklāta 2014. gada vieglatlētikas sacensību sezona, un jau tradicionāli tajās startēja gan Latvijas vadošie sportisti, gan vieglatlēti no citām valstīm.

Šogad «Kuldīgas Katrīnas kauss» norisinājās jau ceturto reizi. Jau otro gadu šīs sacensības ir iekļautas Eiropas sacensību kalendārā «European Athletic Promotion».

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu