Ikgadējais kūlas dedzinātāju neprāts dzen ugunsdzēsējus izmisumā (73)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Kalaus/LETA

Latvijā pirmdienas pēcpusdienā paralēli tiek dzēsti 25 kūlas dedzinātāju izraisīti ugunsgrēki. Daudzviet izveidojusies kritiska situācija, jo uz kūlas ugunsgrēkiem nosūtīta visa reģionā pieejamā tehnika, «Apollo» pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Šembele.

Limbažu novadā, piemēram, ir pieejamas tikai divas ugunsdzēsēju autocisternas un abas ir nosūtītas dzēst divus atsevišķus kūlas ugunsgrēkus. Ja Limbažos negaidīti izceltos ugunsgrēks, tad VUGD nāktos meklēt brīvas ugunsdzēsēju autocisternas kaimiņu pagastos un tām, lai atbrauktu, protams, nepieciešams laiks, kritisko situāciju skaidro Šembele.

Līdzīgi apstākļi izveidojušies arī Daugavpils novadā, kur vienlaicīgi izcēlušies pat seši kūlas ugunsgrēki. Tur gan ugunsdzēsēju tehnikas ir vairāk, tomēr seši vienlaicīgi ugunsgrēki sagādā nopietnu izaicinājumu ugunsdzēsējiem, saka VUGD pārstāve.

Viņa pastāstīja, ka brīvdienās kopumā dzēsts 191 kūlas ugunsgrēks. Gandrīz puse kūlas ugunsgrēku izraisījusies Latgalē.

VUGD ar nesapratni reaģē uz ikgadējo kūlas dedzinātāju bezatbildīgo rīcību un savā «Twitter» kontā aicina cilvēkus labāk uzcept kādu desas luņķi un paklausīties putnu čivināšanā, nevis dedzināt.

Komentāri (73)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu