Ilggadējais izlases futbolists Laizāns liek punktu karjerai (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ilggadējais Latvijas futbola izlases pussargs Juris Laizāns pārtraucis profesionālās gaitas un pārcēlies uz Krieviju, kur premjerlīgas čempionāta klubā «Krasnodar» nodarbosies ar futbolistu selekcijas darbiem, apstiprinājusi viņa līdzšinējā vienība «Skonto». 

«Skonto» kluba direktors Askolds Uldriķis aģentūrai LETA nevarēja apstiprināt, vai šis 35 gadus vecā Laizāna lēmums nozīmē galēju punkta pielikšanu viņa futbolista karjerai, tomēr lika noprast, ka izvēle pamest aktīvos treniņus mudina ko tādu secināt.

«Aizbraucot prom, Laizāns par saviem nākotnes plāniem skaidru atbildi nesniedza, tomēr ir skaidrs, ka ar jauno pienākumu nastu viņš nebūs spējīgs paralēli uzturēt sevi sportiskajā formā,» skaidroja Uldriķis. «Šis ir liels zaudējums gan mūsu klubam, gan visam Latvijas futbolam. Par karjeras beigšanu viņš domāja jau kādu laiku, bet «Krasnodar» kluba piedāvājums bija pārāk labs, lai no tā atteiktos.»

Laizāns «Skonto» komandā uz palikšanu atgriezās 2012. gada vasarā, bet pērnā gada augustā viņš pēc ilga pārtraukuma atgriezās arī Latvijas izlasē. Kopumā valstsvienības rindās pussargs paguvis aizvadīt 113 spēles, kuru laikā guvis 15 vārtus.

Valstsvienībā Laizāns ir aizvadījis trešo lielāko spēļu skaitu. Viņus apsteidz vienīgi Vitālijs Astafjevs un Andrejs Rubins.

Laizāns «Skonto» komandas rindās virslīgā aizvadījis 137 spēles, 17 Eirokausu mačus un 17 spēles Latvijas kausa ietvaros. Viņš šīs komandas rindās sāka arī 2010. un 2011. gada sezonas, tomēr to gaitā allaž pārcēlās uz Krievijas pirmo līgu - attiecīgi Belgorodas «Saļut» un Voroņežas «Fakel».

Pussargs arī šo sezonu iesāka «Skonto» komandā, tomēr pēdējiem diviem savas komandas mačiem nebija pieteikts.

Savas karjeras laikā Laizāns ir pārstāvējis arī tādus Krievijas klubus kā Maskavas CSKA, Maskavas «Torpedo», «Rostov», Krasnodaras «Kubaņ» un Jaroslavļas «Šiņņik», kā arī spēlējis pašmāju vienībās «Olimps» un «Ventspils».

Laizāns 2005. gadā kļuva par pirmo un pagaidām vienīgo Latvijas futbolistu, kurš ieguvis kādu no Eiropas klubu turnīru kausiem, kopā ar CSKA triumfējot UEFA kausa izcīņā.

Latvijas izlases rindās pussargs piedalījās 2004. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā.

«Skonto» klubs paudis gatavību sarīkot savam līdzšinējam kapteinim atvadu spēli.

Krievijas premjerlīgas kopvērtējumā «Krasnodar» komanda pašlaik ieņem sesto vietu un turpina cīņu pat par vietu trijniekā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu