«Inbox.lv» mobilās aplikācijas lietotāju skaits līdz šāgada beigām varētu divkāršoties (18)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas lielākā multifunkcionālā portāla «Inbox.lv» mobilās aplikācijas lietotāju skaits līdz šā gada beigām varētu divkāršoties, kas lielā mērā saistāms ar viedtālruņu popularitātes pieaugumu, portālam «Apollo» prognozē SIA «Inbokss» tehniskais direktors Andrejs Čelnovs.

Pēc viņa sacītā, kopš jūnija, kad uzņēmums ieviesa mobilās aplikācijas «Inbox Mail» pilnveidoto versiju, tās lejupielādes ir trīskāršojušās.

Augusta sākumā aplikāciju izmantoja jau 120 tūkstoši «Inbox.lv» pakalpojumu lietotāju, bet paredzams, ka gada nogalē to skaits varētu sasniegt teju 250 tūkstošus.

Uzlabotā aplikācija pielāgota viedtālruņiem ar operētājsistēmu «Android 2.3.3» un par to jaunākām versijām. Šoruden «Inbox.lv» plāno ieviest pilnveidotu aplikāciju arī operētājsistēmas «iOs» viedtālruņiem.

Latvijā dažādas aplikācijas izmanto 86% viedtālruņu lietotāju, no kuriem 60% savas ierīces galvenokārt lieto e-pastu sūtīšanai, saņemšanai un lasīšanai, liecina TNS Latvija jaunākie dati.

LMT viceprezidents Ingmārs Pūķis norāda, ka pašlaik viedtālruņi veido jau 80% no mobilajiem telefoniem, ko cilvēki iegādājas LMT apkalpošanas un tirdzniecības vietās. Gudro tālruņu popularitātes galvenais iemesls ir tas, ka tie nodrošina vienkāršu piekļuvi internetam.

Pēc viņa teiktā, LMT klienti globālajam tīmeklim pašlaik var piekļūt jau vairāk nekā 93% Latvijas teritorijas, un visvairāk internetu telefonā viņi izmanto tieši e-pasta sūtījumiem un saziņai sociālajos medijos. Šīs iespējas ir pieejamas arī telefonā, izmantojot pārlūkprogrammu, taču mobilā aplikācija ir lietotājam ērtāks un telefona skārienjutīgajam un nelielajam ekrānam piemērotāks formāts.

Viņš informēja, ka pēdējā laikā populārākie ir «Samsung» viedtālruņi - tos iegādājas 41% jaunu viedtālruņu pircēju. Otrajā un trešajā vietā ir «Apple» un LG viedtālruņi, kuriem priekšroku dod attiecīgi 18,8% un 15,5% jaunu viedtālruņu pircēji. «Samsung» līderpozīciju Pūķis skaidroja ar to, ka šā zīmola tālruņus darbina «Android» operētājsistēma, kas sniedz turpmākas iespējas aplikāciju attīstīšanā.

«Bite Latvija» mārketinga vadītāja Kristīne Britāne pastāstīja, ka otrajā ceturksnī katrs otrais telefons, ko cilvēki iegādājās «Bite» tirdzniecības vietās bija viedtālrunis, bet populārākie zīmoli - «Samsung», «Nokia» un «iPhone». Kopumā «Bite» tīklā trešdaļa cilvēku lieto tieši viedtālruņus.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu