Indijas pilots Čandhoks tuvu līguma noslēgšanai ar «Campos Meta»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/«Scanpix»

Indijas braucējs Karuns Čandhoks ir tuvu līguma noslēgšanai ar Pirmās formulas (F-1) jauno komandu «Campos Meta», lai tās sastāvā piedalītos šī gada pasaules čempionātā, piektdien paziņoja vienības pārstāvji.

Ja 26 gadus vecajam Čandhokam izdosies noslēgt līgumu ar «Campos Meta» vienību, tad indietis kļūs par kādreizējā pasaules čempiona Airtona Sennas māsasdēla Brunu komandas biedru.

Čandhoks var kļūt par otro indieti, kurš piedalījies F-1 pasaules čempionātā. Pirmais bija Narains Kartikejans, kurš sacīkstēs brauca 2005.gadā, pārstāvot vienību «Jordan».

«Mēs esam ļoti pārsteigti par Čandhoka labo sniegumu GP2 čempionātā un esam ļoti tuvu līguma parakstīšanai ar viņu,» izteicās «Campos Meta» komandas vadītājs Kolins Kolss.

«Indija ir lieliska valsts, un tas būtu lieliski priekš F-1, ja pasaules čempionātā piedalītos Indijas braucējs. Taču šo jautājumu sīkāk varēsim komentēt tuvāko dienu laikā,» piebilda Kolss.

«Šobrīd mans galvenais mērķis ir pārliecināties, ka mēs būsim pilnībā gatavi startēt šī gada pasaules čempionāta pirmajā posmā Bahreinā, kas mums būs jau liels sasniegums,» atzina «Campos Meta» komandas vadītājs.

Kā ziņots, «Campos Meta» F-1 komandas dibinātājs ir bijušais sacīkšu braucējs Adrians Kamposs. Vienību finansē Spānijas investors Hosē Ramons Karavante.

Jau ziņots, ka šogad F-1 pasaules čempionātā būs jauna punktu skaitīšanas sistēma - sacensību uzvarētājs saņems 25 punktus, otrās vietas ieguvējam tiks piešķirti 18 punkti, trešās vietas īpašnieks iegūs 15 punktus, savukārt nākamajās pozīcijās finišējušie braucēji saņems attiecīgi 12, 10, 8, 6, 4, 2 un 1 punktu.

Šī būs pirmā reize F-1 vēsturē, kad ieskaites punktus saņems katra posma desmit labākie braucēji.

2010.gada F-1 pasaules čempionāta pirmais posms - Bahreinas «Grand Prix» izcīņa - risināsies 14.martā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu