Indonēzijas smēķējošajai orangutānu mātītei nāksies netikumu atmest

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrāna foto

Indonēzijas smēķējošajai orangutānu mātītei, kura kļuvusi par Solo pilsētas zooloģiskā dārza galveno atrakciju, nāksies atteikties no sava netikuma, sestdien paziņoja vides aizstāvji.

Apmeklētāji aizdegtas cigaretes šobrīd 15 gadus vecās Tori būrī sāka mest, kad viņai bija pieci gadi, un gadu gaitā pērtiķim attīstījies pieradums, pastāstīja Orangutānu aizsardzības centra koordinators Danieks Hendarto.

Centrs uzsācis sarunas ar zooloģisko dārzu par dzīvnieka pārcelšanu uz salu, kas atrodas parka centrā esošajā ezerā. Tādējādi no pārējiem pērtiķiem nošķirtā Tori vairs nevarētu saņemt no apmeklētājiem cigaretes. Šobrīd, lai novērstu cigarešu došanu Tori, pie viņas būra novietots apsargs.

Hendarto pastāstīja, ka arī Tori vecāki bijuši smēķētāji. Viņš piebilda, ka orangutani viegli apgūst cilvēku darbību atdarināšanu, tostarp arī viņu netikumus.

Ziņas par smēķējošo Tori pirms desmit gadiem strauji izplatījās, un kopš tā laika Javas salā izvietotais zooloģiskais dārzs pieredzējis strauju apmeklētāju skaita pieaugumu.

Šobrīd orangutānu mātīte iziet rehabilitācijas kursu, un Hendarto norāda, ka viņai nāksies kļūt par pilnīgu atturībnieci.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu