Indriksons: «Skonto» stadionā spēlēsim futbolu, kamēr neuzbūvēsim jaunu (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

«Skonto» stadionā pēdējā futbola spēle vēl nav aizvadīta un tur spēlēs līdz brīdim, kad tiks uzbūvēts jauns stadions, sarunā ar  «Sporta Avīzi» atklāja Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Guntis Indriksons.

Kā zināms, aizvadītajā nedēļā bija plānota «Skonto» stadiona izsole, taču neviens investors tai nepieteicās un tā tika atcelta. Stadionu jau divus gadus parādsaistību dēļ ir pārņēmis lielākais nodrošinātais kreditors «Reverta». Izsoles sākumcena tika noteikta 12,5 miljoni eiro (8,75 miljoni latu).

Pirms tam tika ziņots, ka 15. oktobra 2014. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra mačs starp Latviju un Slovākiju varētu būt pēdējais uz «Skonto» stadiona zāliena, taču Indriksons apgalvoja pretējo.

«Man nav šaubu, ka «Skonto» stadionā spēlēsim futbolu līdz brīdim, kamēr neuzbūvēsim jaunu,» sacīja LFF prezidents, kurš atzina, ka reāla iespēja sākt jauna stadiona būvniecību ir vien nākamā gada beigās. «Jauns stadions nevar būt agrāk par 2016., 2017. gadu. Taču beidzot esam dabūjuši projektēšanas uzdevumu, kas, kā jebkuram projektam Rīgā, vēl jo vairāk - stadionam -, ir liela problēma

«Mums paliek viena liela problēma - kādā veidā implantēt šā stadiona teritorijā biznesa aktivitātes. Pats stadions ir 12 miljonus eiro (8,4 miljonus latu) dārgs, otrā variantā [ar biznesa iespējām] - no 25 līdz 45 miljoniem eiro (17,5-31,6 miljoni latu),» sacīja Indriksons, piebilstot, ka otrs variants atbildīgajās institūcijās tiek atbalstīts vairāk.

Tāpat Indriksons izteica pateicību bijušajam valsts čempionvienības futbolā Daugavpils «Daugavas» Nigērijas uzbrucējam Stenlijam Ibem, kurš oktobrī izprovocēja pamatīgu vētru, paziņojot, ka viņa klubs iesaistīts apjomīgā totalizatoru skandālā. Taču Ibes atzīšanās futbola federācijai neko daudz nedodot, teica Indriksons.

«Mēs pēdējā laikā esam izdarījuši ļoti lielu darbu un darām, lai šo sērgu kaut kādā veidā ierobežotu, jo izskaust, manā uztverē, to nav iespējams,» uzskata Indriksons. Pēc viņa vārdiem, šī problēma ir jebkurā aktīvā sporta veidā - arī Latvijā. «Vienkārši pārējie aizver acis un izliekas, ka viss ir kārtībā.»

Indriksons vēlējās vērst uzmanību ne tikai uz mūžu no Latvijas futbola diskvalificētā Oļega Gavrilova virzienā, pēc kura pasūtījuma spēlējot Daugavpils klubs. Federācijas prezidents uzsvēra, ka iejaukto personu saraksts ir daudz plašāks un tur ir daudz prominentākas un būtiskākas personas par Gavrilovu. Risinājums esot tikai viens - reāla krimināllieta.

Iepriekš LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis aģentūrai LETA izteicās, ka Latvijas «SMScredit.lv Virslīgas» futbola čempionātā šosezon bijuši vismaz pieci līdz seši aizdomīgi mači.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu