Ineta Rudzīte un Ēriks Upenieks duetā iedzied singlu «Blakus Tev, draugs»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Ineta Rudzīte un Ēriks Upenieks pārsteidz ar vēl nebijušu duetu, iedziedot Ilzes Kalves sakomponēto dziesmu «Blakus Tev, draugs».

«Piedāvājums iedziedāt dziesmu duetā ar Ēriku Upenieku man nāca kā pārsteigums, jo zināju Ēriku tikai kā lielsiku ģitārvirtuozu. Nemaz nenojautu, ka viņa balss tembrs ir tik silts un maigs kā vasaras lietus. Tikko iznācis mans solo albums «Baltais zieds», kurā nav iekļauta neviena dueta, tapēc arī biju atvērta šim varētu pat teikt izaicinājumam», tā Ineta Rudzīte. 

Dziesma, protams, ir par mīlestību ar Normunda Vīksnas vārdiem.

«Sadarbība ar Inetu Rudzīti man izveidojās pilnīgi nejauši. Ar dziesmas mūzikas autori Ilzi Kalvi strādāju kopā kā viņas ierakstu studijas ģitārists. Vienu dienu Ilze man piedāvāja ierunāt reklāmu. Saklausījusi manā balsī kaut ko interesantu, viņa piedāvāja man eksperimentālā kārtā iedziedāt kādu dziesmu. Teikšu godīgi, biju nedaudz nobijies, un ieteicu, ka varbūt dziesmu «Blakus Tev, draugs» jāiedzied duetā. Ilze piezvanīja uz Latvijas Radio un noskaidroja, kura dziedātāja patlaban ir topā un atbilde bija - Ineta Rudzīte. Sakomunicējām ar Inetu, pārliecinājām, ka tas nav nekāds joks un tā nu radās šī dziesma. Man jau šķiet, ka izdevās!» stāsta Ēriks Upenieks.

Ēriks Upenieks līdz šim pazīstams kā ģitārists, kas piedalījies daudz un dažādos projektos spēlējot ģitāru gan brāļiem Auzāniem, Viktoram Zemgalam, Elizabetei Zagorskai un tagad arī Ineta Rudzītei.

Dziesmai tapis arī video, kas filmēts skaistā vietā, tepat Rīgas pievārtē Zēlustes muižā. Ineta un Ēriks no sirds pateicās Zēlustes muižas saimniekiem Kasparam un Jolantai par sirsnīgo viesmīlību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu