«Instrumenti» atklāj albuma dizaina tapšanas noslēpumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Grupa «Instrumenti» piedāvā ieskatīties sava gaidāmā debijas albuma «Tru» mākslinieciskā noformējuma tapšanas procesā. Katrs albuma bukletā redzamais mākslas darbs ir skaņas radīts. Ikvienu no 14 albumā iekļautajiem skaņdarbiem «Instrumenti» pārvērtuši krāsainā zīmējumā.

«Mūsu studija vēl joprojām atgādina izdemolētu krāsu laboratoriju. Malās sakrautas krāsu nolietas skandas un apšļakstītas bungas, sienas, grīdas un griesti nav tīrāmi, taču ir patiess prieks par paveikto. Sākotnēji bija nelielas bažas, ka visi skaņas vibrācijas radītie attēli būs ļoti līdzīgi, taču katrs krāsu darbs ir izveidojies savādāks un attiecīgās dziesmas raksturojošs,» tā Shipsi.

Albuma dizaina konceptu veidojis Miķelis Baštiks un tā radīšanas procesu iemūžinājis Eduards Zagainovs un Ivars Trautmanis. 

Kā zināms, albums «Tru» ar SEB bankas draudzīgo atbalstu tiks izdots 30. augustā, un jau nākamnedēļ tas būs pieejams tirdzniecības vietās visā Latvijā.

«Lai atzīmētu mums un mūsu faniem tik svarīgu notikumu kā debijas albuma izdošana, izvēlējāmies vietu, kur piedzīvojām svarīgākos pagājušā gada notikumus – divus grandiozus koncertus decembrī,» stāsta Reynsi. «Ar «Tru» prezentācijas pasākumu būsim priecīgi atklāt Sapņu Fabrikas desmito sezonu, un plānojam to darīt ar lielu jaudu.«

Atgādinām, «Instrumenti» albums «Tru» tika ierakstīts janvārī «Greenhouse» studijā Reikjavīkā, kur «Instrumenti» atgriezās maijā, lai strādātu pie skaņdarbu miksēšanas. Maija sākumā Īslandē viesojās arī «Instrumenti» un SEB Studenta banka kopīgi rīkotā video konkursa uzvarētāja Anna Jurevica.

«Tru» māsterēšana jeb skaņas pēcapstrāde tika uzticēta Aleksam Vārtonam leģendārajā «Abbey Road» studijā Londonā. Vārtons, kurš strādājis pie neskaitāmiem pasaules mēroga mākslinieku albumiem (to skaitā Gorillaz, Beastie Boys, Radiohead, u.c.), «Instrumenti» debijas albumu novērtē atzinīgi: «Man bija neviltots prieks strādāt ar grupu «Instrumenti». Viņu radītajai mūzikai piemīt neticami piesātināta un bagāta skaņa, ko caurvij apburošas harmonijas. Noteikti gribu uzslavēt arī albumā ieguldīto tehnisko darbu, «Tru» uzskatu par nevainojami producētu albumu.«

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu