Intars Busulis ar kaimiņvalsts bigbendu radījis īpašu Frenka Sinatras programmu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lietuvas producentu grupa «Promostar» decembrī organizē četrus koncertus «Intars Busulis - Kauņas bigband - Frank Sinatra show», lielākajās Latvijas pilsētās – Rīgā, Liepājā, Ventspilī un Daugavpilī. Mērķis ir radīt neparastu un neaizmirstamu kopprojektu kaimiņvalstu starpā par godu īpašam cilvēkam mūzikā - Frenkam Sinatram.

Koncerta dalībnieki Intars Busulis, viesi no Lietuvas - Kauņas bigband, ritma grupa Kārļa Lāča vadībā un trio «Lady’s Sweet» skatītājus aizvedīs neaizmirstamā ceļojumā uz Ņujorku.

Līdz šim Intara repertuārā ir bijušas iekļautas dažas pazīstamākās Sinatras dziesmas «Under My Skin», «Strangers in the Night», u.c., bet šis muzikālais projekts licies īpaši pievilcīgs, jo būs iespēja uzspēlē tieši mazāk pazīstamos Sinatras gabalus radot ļoti īpašu atmosfēru kopā ar profesionālu dzīvo orķestri - mūziķiem gan no Lietuvas, gan Latvijas. «Tā ir klasika, tāds svinga džezs, izpildot viņa dziesmas vienmēr gribas dziedāt tieši tādā manierē kā viņš, ieturot melodisko līniju. Viņš dziedāja vienkārši, ar sirdi un bez samākslotības. Tā man ļoti patīk! Šoreiz mazāk būs improvizāciju no manas puses, vairāk pieturēšos koncertu organizatoru iecerei, tomēr centīšos tajā visā nepazaudēt arī sevi!», stāsta Intars.

Kas ir Frenks Sinatra Amerikai? Varētu teikt, ka Viss! Viņš ir cilvēks ar kura darbu Amerikā ir piedzimušas un uzaugušas vairākas paaudzes. Cilvēks, kura dziesmas ir spēlētas nozīmīgākajos dzīves notikumos un pasākumos. Sinatra ir fenomens, kurš pastāv nu jau vairāk kā pus gadsimtu. Viņš nav salīdzināms ar citiem mūziķiem, viņš ir kļuvis par Amerikas simbolu tāpat kā Brīvības statuja Ņujorkā. Viņš ir pārdevis vairāk nekā pus miljardu ierakstu, ir saņēmis vairākus Oskarus, arī 11 Grammy balvas, saukts par siržu lauzēju. Pasaule no Frenka Sinatras atvadījās pirms 12 gadiem, bet leģendārās zvaigznes dziesmas ir aktuālas un dzīvojošas vēl šodien. Neviens neuzdrošinātos viņa mūziku noskaut par banālu kaut arī populārākās dziesmas esam dzirdējuši tūkstošiem reižu. Tās ir izmantotas daudzās kino filmās, joprojām tās izpilda daudzi slaveni mūziķi. Sinatras dziesmas spēlē greznos Ņujorkas restorānos un citur pasaulē tādā veidā radot viesiem vienreizēju atmosfēru. Tāpat kā visā pasaulē arī Latvijā klausītāji zina F. Sinatras dziesmas «New York, New York», «My Way», «Strangers in the Night», «Fly Me to the Moon, u.t.t. Lai nu kā, viņa arhīvos ir simtiem lielisku dziesmu, kuras nav kļuvušas par hītiem, bet nebūt nav mazāk lieliskas.

Biļetes nopērkamas «bilesuserviss.lv» un visās «Biļešu Servisa» kasēs.

  • 10. decembris, Rīgas Kongresu nams, plkst. 19:00
  • 13. decembris, Daugavpils kultūras pils, plkst. 19:00
  • 15. decembris, Liepājas Olimpiskais centrs, Rožu zāle, plkst. 19:00
  • 20. decembris, Ventspils «Jūras vārti», plkst. 19:00
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu