Intensīvi turpina meklēt lidmašīnu; pasažieru tuvinieki neapmierināti par informācijas pretrunību (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pirmdien Indijas okeānā turpinās aktīvs darbs pazudušās lidmašīnas meklēšanā. Meklēšanas komandai pievienojies Austrālijas kara flotes kuģis, kurš aprīkots ar speciālu tehnoloģiju «melnās kastes» atrašanai. Tāpat neapmierinātību ar notiekošo pauduši pazudušo pasažieru radinieki, vēsta CNN.

Aviācijas eksperti vēsta, ka Austrālijas jūras spēku kuģa piesaiste ir uzskatāma par sava veida izmisuma soli, jo laika «melnās kastes» atrašanai paliek arvien mazāk. «Melnās kastes» signālu baterijas ir paredzētas 30 dienu ilgai darbībai. Kopš lidmašīnas pazušanas 8.martā ir pagājušas jau 23 dienas.

Eksperti jau vairākkārtīgi atzinuši, ka «melnās kastes» atrašana ļautu pilnībā saprast, kas notika ar pazudušo lidmašīnu. Lidmašīnas «melno kastu» signāli ir tik stipri, ka tos var uztvert arī tad, ja lidmašīnas datu nesējs atrodas pat sešu kilometru dziļumā. Labvēlīgos apstākļos «melno kasti» var uztvert arī 3,5 kilometru attālumā no tās atrašanās vietas, taču tas ir ļoti reti.

Sagaidāms, ka meklēšanas teritorijā Indijas okeānā Austrālijas jūras spēku kuģis ieradīsies pēc trim dienām. Pēc vietējā laika pirmdienas pēcpusdienā tas atstājis ostu un devies ceļā uz meklējumu vietu.

Bez «melnās kastes» notiek arī aktīva lidmašīnas atlūzu meklēšana. Kā ziņo meklēšanā iesaistītie eksperti, atlūzas būtu ļoti būtisks pavediens lidmašīnas atrašanā, jo tās ļautu noteikt precīzāku lidmašīnas atrašanās vietu un samazinātu pārmeklējamo platību.

Svētdien meklēšanā iesaistītās lidmašīnas no Austrālijas fiksēja un nofotografēja vairākus priekšmetus, iespējams, atlūzas. Uzņemtos fotoattēlus rūpīgi pēta eksperti un tiks izlemts, vai uz noteikto vietu nosūtīt meklēšanas ekipāžu.

Austrālijas varasiestādes ziņo, ka pirmdien meklējumi ir pastiprināti, un tajās ir iesaistītas desmit lidmašīnas, kā arī desmit kuģi.

Savukārt neapmierinātību ar notiekošo izteikušas lidmašīnas pasažieru ģimenes. Pasažieru ģimeņu pārstāvis no Ķīnas Džangs Hijs atklāja, ka Malaizijas varasiestādēm būtu jāatvainojas par maldinošu informāciju, kas ik pa laikam tiek izplatīta. Viņš Malaizijas varasiestādēm pārmet informācijas pretrunību – 24.martā tika paziņots par visu 239 cilvēku bojāeju, savukārt pēc dažām dienām Malaizijas transporta ministrs atklāja, ka pastāv iespēja, ka šajā katastrofā ir kāds izdzīvojušais.

Ņemot vērā izteikto kritiku, Malaizijas varasiestādes taisnojas sakot, ka tiek darīts viss iespējamais, lai atrastu pazudušo lidmašīnu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu