Interese par dienestu armijā joprojām ir augsta

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Neskatoties uz samazinātajām sociālajām garantijām, interese par dienestu armijā joprojām ir augsta, un šogad kopumā dienestam pieteikušies teju pustūkstotis kandidātu.

Arī kredītsaistības ietekmē atsevišķu karavīru lēmumu piedalīties starptautiskajās operācijās, kur par dienestu maksā vairāk nekā dzimtenē.

Aizsardzības ministrijas preses nodaļas pārstāve Sandra Brāle aģentūrai BNS paskaidroja, ka nav veiktas oficiālas aptaujas par karavīru motivāciju doties starptautiskajās operācijās, kur par dienestu karavīrs saņem lielāku atalgojumu nekā dzimtenē.

Viņa gan atzina, ka protams, arī kredītsaistības ietekmē atsevišķu karavīru lēmumu piedalīties starptautiskajās operācijās, ņemot vērā, ka karavīru atalgojums un sociālās garantijas ir būtiski samazinātas, samazinās arī karavīra kopējie ģimenes ienākumi.

Daudziem karavīriem ir svarīgi samaksāt savas parādsaistības, īpaši, kas attiecas uz mājokļu kredītiem, norādīja Brāle.

«Ikvienam karavīram ir sava motivācija, kāpēc doties uz starptautisko operāciju, un šī motivācija ir atkarīga no dažādiem faktoriem, piemēram, vai šis karavīrs ir no kareivju sastāva, proti, viņš bruņotajos spēkos dien salīdzinoši neilgu laiku, vai arī no instruktoru sastāva vai virsnieks, kuram tā ir mūža profesija,» klāstīja Brāle.

Dalība starptautiskajās operācijās ir iespēja starptautiskā vidē pilnveidot profesionālās iemaņas, un daudzi karavīri, kuri jau piedalījušies kādā starptautiskā operācijā, izsaka vēlēšanos braukt vēlreiz.

Neskatoties uz to, ka samazinātas karavīru sociālās garantijas, interese par dienestu NBS joprojām ir augsta, un arī pasaules prakse liecina, ka rekrutēšana ir cieši saistīta ar ekonomikas kritumu un kāpumu.

Šogad dienestā uzņemti jau 192 karavīri. Rekrutēšanas un jaunsardzes centrā šogad kopumā pieteikušies 490 kandidātu, uz atlasi nosūtīti 196 kandidāti, bet šogad atlasi nav izturējuši 77 kandidāti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu