Interese par Rīgas «Dinamo» spēļu translācijām ir arī Igaunijā un Lietuvā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Arī Igaunijā un Lietuvā, kurā hokejs nav populārāko sporta veidu vidū, novērojama nepārprotama interese par Rīgas «Dinamo» spēlēm Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), aģentūrai LETA pastāstīja kanāla «Viasat Sport Baltic» (VSB) programmu direktors Toms Circenis.

VSB sporta programmā «Dinamo» mači tiek translēti uz visām Baltijas valstīm. «Nav tā, ka «Dinamo» spēles interesē tikai latviešus. Tāpat arī basketbola cienītājus Baltijā interesē Kauņas «Žalgiris» spēles. Protams, «Dinamo» mači nav centrālais sporta notikums kaimiņvalstu uztverē, bet interese nepārprotami ir,» stāsta Circenis. «Bieži vien pat kolēģi no Igaunijas un Lietuvas man zvana, lai uzzinātu rezultātu, ja tas ir palaists garām. Viņi saprot šīs komandas nozīmi. Kad parāda kolēģiem «Dinamo» spēles klātienē, viņi spēj novērtēt lielisko atmosfēru mājas mačos.»

Sarunas gaitā Circenis gan uzsvēra, ka ceļš līdz spēļu translācijas tiesību iegūšanai ne vienmēr ir vienkāršs, jo nākas sadzīvot gan ar kluba, gan KHL vēlmēm, kā rezultātā spēles nākas pirkt no KHL nevis no pašas komandas.

«Mums notika sarunas, un bija mūsu piedāvājums, bet šis piedāvājums acīmredzot kaut kādu iemeslu dēļ Rīgas «Dinamo» neapmierināja. Nauda arī bija pavisam reāla, nevis izdomāta. Kā īsti «Dinamo» vienojās ar [Latvijas Televīzijas (LTV) ģenerāldirektoru Edgaru] Kotu, man nav zināms,» par LTV sadarbību ar «Dinamo» atgādināja Circenis. «Interesanti, ka «Dinamo» ir paziņojis, ka ir pirmais KHL klubs, kas pats tirgo TV translāciju tiesības. Tomēr līgumu ar LTV7 noslēdza tieši KHL. Tad rodas jautājums - kur tad palika Rīgas «Dinamo»? Bet varbūt tā bija apzināta pārrakstīšanās, to es nezinu. Mūsu piedāvājums tika noraidīts, līdz ar to no manas puses šīs ir tikai spekulācijas.»

«Mums ir līgums ar KHL par tās spēļu pārraidīšanu, un tas ietver «Dinamo» spēles, ko arī izmantojam,» paskaidroja Circenis, noraidot, ka kāds no Latvijas kanāliem varētu runāt par atsevišķu pārraižu ekskluzivitāti. «Ja atceras [«Dinamo» padomes priekšsēdētāj Jura] Savicka kunga izteikumu par to, ka «Dinamo» ir nacionāla komanda un tai ir jābūt pieejamai visiem, tad tas acīmredzot nav bizness. Ja ir uzstādījums, ka spēles jāredz visiem un par velti, tad lai jau tā būtu, ja puses ir apmierinātas ar savu sadarbību un tam ir tiešām reāls finansiāls segums.»

Kā ziņots, par tiesībām translēt Rīgas «Dinamo» spēles KHL čempionātā cīnījās vēl divi Latvijas kanāli - Latvijas Neatkarīgā televīzija (LNT) un «TV3».

Aizvadītajā sezonā LTV par Rīgas «Dinamo» spēļu pārraides tiesībām samaksāja vienu miljonu eiro (694 000 latu). Šie naudas līdzekļi tika iegūti no reklāmas ieņēmumiem.

Noprotams, ka jaunā sadarbība ar KHL noslēgta uz līdzīgiem nosacījumiem, jo iepriekš Kots bija atzinis, ka miljons eiro ir maksimālā summa, ko LTV var atļauties maksāt par Rīgas «Dinamo» spēļu translēšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu