Interjers flegmatiķim

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: /hammerheadremodeling.com

Kad ir runa par flegmatiķiem, nez kādēļ atmiņā nāk veco holandiešu mākslinieku radītie portreti. Tajās redzami mierīgi, pašcieņas pilni cilvēki labās drēbēs, kurus ieskauj stabilas mēbeles.

Flegmatiska cilvēka uzvedībā nav nekā neparedzama, viņš nekad nepārsteigs apkārtējos ar negaidītu rīcību un nav spējīgs uz ekstravagantiem gājieniem. Flegmatiķis vadās pēc veselā saprāta, viņš ir praktisks. Ilgi un pamatīgi apdomājot problēmu, viņš nonāk pie pareizā lēmuma un pēc tam ne par ko vairs nešaubās.

Parasti flegmatiķis ir mierīgs, viņu grūti izvest no pacietības. Viņš dzīvo nesteidzīgi. Flegmatiķim ir nosliece uz tradīciju ievērošanu, viņš neuzticas jaunajam, kamēr pats nepārliecināsies par tā noderīgumu. Stabilitāte un miers ir viņa dzīves galvenās sastāvdaļas.

Flegmatiķi ar grūtībām pierod pie jaunām drēbēm, jauna stila. Tas attiecas arī uz viņu mājokļa interjeru. Flegmatiķim apkārt ir drošas mantas, kas izstaro stabilitāti. Mājokļa atmosfēru rada mēbeles, ko flegmatiķis saņēmis mantojumā vai kas te atrodas kopš bērnības. Ja mēbeles būs jaunas, tad tikai tik labas kvalitātes, ka varēs kalpot vēl vairākām paaudzēm. Bieži flegmatiķim patiks kvalitatīvas antikvariāta mēbeles.

No pirmā skatiena šie cilvēki var likties garlaicīgi, bet tā nav. Tieši uz viņiem turas sabiebrības stabilitāte. Veselīgs konservatīvisms ir šo cilvēku pluss.

Parasti interjerā flegmatiķi dod priekšroku klasiskam stilam. Mierīgāk viņi jūtas jau ierastā interjerā. Mēbelēm jābūt skaistām, ekoloģiskām un jākalpo ilgi. Priekšroka tiek dota dabiskiem materiāliem. Interjers izskatās solīdi, jo flegmatiķi vadās pēc kvalitātes, nevis modes. Svarīga mājokļa īpatnība ir kārtība, katrai mantai jābūt savā vietā. Ir daudz vietu, kas paredzētas mantu glabāšanai.

Interjera krāsas — tumšas, siltas, nav košu kontrastu. Tiek izmantoti visi brūnie toņi. Mēbeles koka krāsā, bieži ozolkoks. Aizkari — skaisti, bet tradicionāli. Interjera aksesuāri — gleznas pamatīgos rāmjos, skulptūras, grāmatas, porcelāns. Lētie atdarinājumi netiek pieņemti. Bieži māju izrotā priekšmeti, kurus flegmatiķis saņēmis mantojumā no senčiem un kuri kalpo jau vairākām paaudzēm.

Gaismekļi ir tradicionāli — lustras, stāvlampas, galda lampas. Uz grīdas — parkets vai naturālas vilnas paklāji. Viss ērts un praktisks.

Bērnībā flegmatiķi ir gudri un paklausīgi, nekašķējas sīkumu dēļ. Viņiem tīk apģērbs un rotaļlietas, pie kā jau pieraduši. Lai viņus iekustinātu, bērnistabā labāk radīt priecīgu un diezgan košu interjeru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu