Interjers melanholiķim

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Cilvēks ar melanholisku temperamentu bieži uztraucas un gaida nepatikšanas, tāpēc savu māju viņš iztēlojas kā cietoksni — patvērumu no draudīgās pasaules. Melanholiķi  bieži ir bēdīgi,  ne sava pesimisma dēļ, bet tāpēc, ka ir ļoti viegli iespaidojami. Nekas nepatīkams vēl nav noticis un, iespējams, nekad nenotiks, bet melanholiķis jau uztraucas par sekām, sākot sevi žēlot. Melanholiķim vispār ir tieksme ieslīgt pārdomās un atmiņās. Parasti tam palīdz labi attīstīta fantāzija un asociatīvā domāšana.

Cilvēkus ar melanholisko temperamentu parasti var ievērot kolektīvā — viņi ilgāk un emocionālāk pārdzīvo notikumus, kurus citi var nemaz neievērot, kā arī ilgi atceras savas kļūdas un pārdzīvo tās.

No otras puses, neviens nespēj tā līdzpārdzīvot kā melanholiķis. Tieši spēja just līdzi padara šos cilvēkus tik īpašus un patīkamus. Melanholiķi ir sentimentāli un romantiski. Viņi glabā fotogrāfijas un piemiņas lietas. Mājās viņiem ir daudz priekšmetu, kas saistīti ar draugiem, vecākiem un jaunību. Dažreiz viņiem grūti kaut ko izmest, jo tas saistīts ar atmiņām.

Melanholiķi parasti rūpīgi izvēlas sava mājokļa interjeru. Māja ir cietoksnis, tāpēc tajā nav vietas nejaušiem priekšmetiem. Mājokļa atmosfērai jābūt siltai un mājīgai, tajā jājūtas mierīgi un komfortabli. Bet tas nenozīmē, ka te visur jābūt mīkstiem krēsliem un daudz spilveniem. Melanholiķi ir ļoti dažādi un izvēlas dažādus stilus savam mājoklim, no klasiska interjera līdz HiTech.

Galvenais izvēlē — precīza atbilstība viņa priekšstatiem par komfortu. Melanholiķis atceras savu māju sajūtu līmenī un tiecas uz to kā uz drošu un mājīgu vietu.

Ar savu noslieci uz depresiju melanholiķim ir vieglāk cīnīties, radot daudzas mājīgas zonas savā dzīvoklī. Tā viņš var atslābināties un atpūsties. Tas nenozīmē, ka melanholiķis ir vientuļš un nesabiedrisks. Vienkārši ir svarīgi, lai viņam būtu vieta, kur pabūt vienam, mierā un klusumā.

Parasti atpūtas zonas var atdalīt ar plauktiem vai vienkārši auduma žalūzijām. Apgaismojumam jābūt maigam, stāvlampa, sienas lampa vai nišas apgaismojums pilnībā derēs. Uz grīdas — paklājs vai mīksts segums.

Mēbeles visbiežāk bez asiem stūriem, apaļas vai ovālas formas. Krāsu risinājums parasti gaišs, bieži nekaitinoši dzeltenie toņi. Aizkari ir viegli un gaisīgi, var būt savienojumā ar žalūzijām.

Un beidzot — padomi melanholiķa vecākiem.

Bērnistabas interjeram jābūt priecīgam, gaišās krāsās, ar košiem spilveniem vai aksesuāriem. Bet krāsas obligāti jāsaskaņo ar bērnu, jo savā istabā viņam jājūtas ērti. Sienas var izrotāt ar fotogrāfijām.

Jāatceras — melanholiķis nav depresīvs vientuļnieks, bet gan jūtīgs romantiķis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu