Internetā ik dienas parādās 150 miljardi surogātpasta vēstuļu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pētniecības kompānija «Secure Computing» ziņo, ka pēdējos pāris mēnešos surogātpasta sūtījumu daudzums internetā nedaudz samazinājies, taču absolūtos skaitļos šo drazu apjoms ir vienkārši satriecošs. Kompānija aprēķinājusi, ka ik dienas internetā parādās apmēram 150 miljardu surogātpasta vēstuļu. Tas ir par 280% vairāk nekā pirms gada.

«Secure Computing» pārstāvji teic, ka 2008. gadā surogātpasta absolūtā kulminācija bijusi 27. martā, kad diennakts laikā internetā pārraidīti 185 miljardi neprasītu reklāmas sūtījumu.

Analītiķi norāda, ka ar surogātpastu visbiežāk reklamē reklāmas preparātus, arī tā sauktos preparātus pieaugušiem, piemēram, visiem pazīstamo viagru vai «Cialis». Šāds surogātpasts veido ap 40% sūtījumu.

Vēl speciālisti norāda, ka surogātpasts kļūst internacionāls. Ja pirms trim četriem gadiem līdz 95% surogātpasta vēstuļu bija angļu valodā, pašlaik internetā plaši tiek sūtīts surogātpasts arī vācu, ķīniešu un japāņu valodā. Vēl viena surogātpasta industrijas tendence ir sarežģītāku vēstuļu pārsūtīšanas ķēdīšu veidošana; tas vajadzīgs gan surogātpasta filtru pārvarēšanai, gan sūtītāju slēpšanai.

«Raksturīga iezīme 2008. gadā: mēstuļotāju vietņu un serveru skaita pieaugums,» stāsta «Secure Computing» Eiropas, Tuvo Austrumu un Āfrikas reģiona menedžeris Maiks Smārts. Bet arī ar jauno taktiku un darbības paņēmieniem surogātpasta izplatītāju mērķi paliek iepriekšējie: jebkādā veidā gūt peļņu uz globālā datortīkla lietotāju rēķina, teikts «Secure Computing» ziņojumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu