Internetā piedāvā šķēpmetēja Vasiļevska olimpisko medaļu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Sludinājumu portālā «ss.lv» ievietots sludinājums, kurā tiek piedāvāts iegādāties olimpisko sudraba medaļu, kuru 2004. gadā Atēnās izcīnīja Latvijas šķēpmetējs Vadims Vasiļevskis, tomēr pašlaik nav iespējams pārliecināties, vai piedāvājums ir patiess.

Sludinājuma autors, kurš identificējies vien kā «vąd***@gmąil.com», par medaļu vēlas saņemt 91 365 latus.

Interesenti par piedāvājumu aicināti sazināties ar e-pasta starpniecību, jo «telefons ir atslēgts jau». Kā pārliecinājās aģentūra LETA, norādītais tālruņa numurs ir izslēgts vai atrodas ārpus uztveršanas zonas, bet uz e-pastu sludinājuma autors pagaidām nav atsaucies, tādējādi nav zināms, vai sludinājums ir patiess.

Sportista trenere Valentīna Eiduka sarunā ar aģentūru LETA pieļāva, ka sludinājums varētu būt patiess, bet viņai pagaidām ar Vasiļevski nav izdevies sazināties, jo sportists atrodas Parīzē, kur piektdien notiks Dimanta līgas posms.

«Viņš man arī neatbild, bet tas tā varētu būt, jo summa ir aptuveni tik liela, cik viņš ir parādā par dzīvokli,» sarunā ar aģentūru LETA pastāstīja Eiduka. «Vadims cerēja, ka Eiropas čempionātā labi nostartēs, bet redz kā sanāk - ja ļoti vajag, tad bieži nekas nesanāk.»

Eiduka pieļauj, ka Vasiļevskis mēnesī nopelna ap 500 latiem. «Cilvēkam vajag ēst, maksāt par dzīvokli, un, kā redzams, ar to laikam nepietiek. Viņam maksā arī komercsacensībās, bet, cik saprotu, šī nauda tiek izmaksāta tikai rudenī.»

Tāpat aģentūra LETA pārliecinājās, ka sludinājumā norādītais numurs vismaz agrāk tiešām ir piederējis Vasiļevskim.

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) pagaidām atsakās komentēt šo notikumu pirms nav sazinājušies ar sportistu, tomēr viņiem, līdzīgi kā trenerei, tas pagaidām nav izdevies, aģentūrai LETA pastāstīja LOK Komunikāciju vadītāja Dace Gulbe.

«Ja tā ir tiesa, nepieciešams saprast, kādi ir iemesli, lai šādi rīkotos. Šobrīd primārais tomēr ir gatavoties Olimpiādei,» atzina Gulbe.

Kā liecina aģentūras LETA arhīva informācija, 2004. gada 28. augustā Latvijas šķēpmetējs Vadims Vasiļevskis Atēnu olimpiskajās spēlēs sensacionāli izcīnīja sudraba medaļu. Vasiļevskis labāko rezultātu 84,95 metri sasniedza jau pirmajā metienā.

Latvijai tā 2004. gadā bija jau ceturtā sudraba medaļa Atēnu olimpiskajās spēlēs un valsts vēlāk katram sportistam piešķīra apbalvojumu 50 000 latu apmērā.

Vasiļevskis sportista karjeru veiksmīgi turpina arī patlaban, regulāri piedaloties dažādās sacensībās. Latvijas rekordists šķēpmešanā ir arī viens no 23 sportistiem, kas 27. jūnijā pārstāvēja Latviju Helsinkos notiekošajā Eiropas čempionātā. Vasiļevskis mēģināja iekļūt finālā, taču piedzīvoja fiasko kvalifikācijas sacensībās, jo neviens no viņa trim mēģinājumiem netika ieskaitīts, līdz ar to latvietis palika bez rezultāta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu