Interneta sensācija: inženierzinātņu studenta eksplozīva uzruna pirmkursniekiem (26)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Internetā par sensāciju kļuvusi ASV inženierzinātņu studenta eksplozīva uzruna augstskolas pirmkursniekiem.

Mehāniskās inženierzinātnes maģistrantūras studentam Nikolasam Selbijam piedāvāts sveikt Džordžijas Tehnoloģiju institūta jaunos studentus.

Selbijs savu uzrunu sāka visnotaļ mierīgā tradicionālā stilā, taču ātri vien iekarsa un to noslēdza ar kaismīgiem aicinājumiem tiekties uz jauniem horizontiem un mainīt pasauli, fonā skanot dramatiskai mūzikai no Stenlija Kubrika 1968.gada kulta filmas «2001: A Space Odyssey».

«Mēs izvēlējāmies Džordžijas Tehnoloģiju institūtu, jo vēlamies sasniegt neiespējamo. [..] Runājot sera Aizeka Ņūtona vārdiem: «Ja es esmu redzējis tālāk, tad tikai stāvot uz milžu pleciem.» [..] Taču es visvairāk lepojos ar mūsu izcilības tradīciju,» uzrunā paziņoja Selbijs.

«Kā studentiem mūsu misija ir nevis sekot pirms mums absolvējušo astronautu, Nobela prēmijas laureātu un prezidenta pēdās, bet gan pārspēt viņu sniegumu. Sagraut milžu plecus, uz kuriem mēs stāvam!» aizvien sakāpinātā tonī sacīja Selbijs.

«Ja tu vēlies mainīt pasauli, tu esi Džordžijas Tehnoloģiju institūtā! Tu to vari! Ja tu gribi uzbūvēt Dzelzsvīra formu, tu esi Džordžijas Tehnoloģiju institūtā! Tu to vari!» paziņoja Selbijs, izpelnoties pirmkursnieku vētrainas ovācijas.

«YouTube» ievienotais videoieraksts dažu dienu laikā skatīts nepilnu divu miljonu reižu, daudziem komentētājiem paužot gatavību kļūt par Selbija sekotāju.

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu